Nem kidobott pénz a saját ámításunkra szánt 7.800 közmillió! – A magyarok egyre inkább Brüsszelt okolják a drágulás miatt

Kinyitotta ma már a kormány-csapot? Ha igen, hallhatta, hogy „Brüsszel” -jelentsen ez bármit is azon kívül, hogy egy európai város neve- miatt nem futja mindarra, amire egy éve még jutott pénze és persze azt is megtudhatja, hogy az Orbán-kormány ezzel szemben „jóságosan” megvédi akit tud, de törekszik arra is, hogy Ön se maradjon az árokparton. Nemhiába adtunk 7.800 milliót legutóbb a Rogán-különítménynek, hogy mindezt jól a szánka rághassa!

A gondolkodás túl van értékelve….?

A magyar emberek egyre növekvő hányada gondolja úgy, hogy a magas élelmiszerárak oka a brüsszeli szankciókban keresendő, nem pedig a hazai jellegzetességekben, így például a gyenge forintban vagy az Orbán-kormány gazdaságpolitikájában

– írja a Népszava a Publicus friss közvéleménykutatása alapján, amit február 28. és március 6. között, a lap számára készített.

forrás: Népszava

Eszerint

az emberek immár 63 százaléka látja meghúzódni a drágulás hátterében a brüsszeli szankciókat, míg decemberben még csak 47 százalékuk mondta ezt.

A kereskedők ármegállapítási módszereit március elején a megkérdezettek 77 százaléka okolta, pedig tavaly év végén még csak 63 százalékuk vélekedett így. Ezzel párhuzamosan

86 százalékról 75 százalékra zsugorodott azok aránya, akik szerint a gyenge forint a felelős az élelmiszerárak gyors emelkedéséért. A kormány gazdaságpolitikáját hibáztatók tábora pedig 74 százalékról 65 százalékra csökkent.

Az agymosás pártsemlegesen hatékony

A kutatásból kiderül az is, hogy a kormány üzenete nemcsak a kormánypárti szavazókra hatott, hanem a bizonytalanokra és az ellenzékiekre is.

forrás: Népszava

Március elején a Fidesz-KDNP szavazóinak már a 96 százaléka okolta a brüsszeli szankciókat a magas élelmiszerárakért, holott decemberben még csak 85 százalékuk vélekedett így.

Tavaly év végén az ellenzékiek még csak 19, a bizonytalanok 38 százaléka tette felelőssé a szankciókat, márciusban már 27, illetve 57 százalékuk.

<<< Kövesse cikkeinket a Google hírei között is! >>>