Nettó 7.800 milliót(!) költhet Rogán hivatala a magyar nép vizuális megdolgozására – Hiába no, ínséges időben ennyi jut….

Csak semmi konkrétum! Ennek jegyében tudatta a Rogán-vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda egy közleményben, hogy közel nettó 8 milliárd forintot költenek a köz pénzéből a kormányüzenetek kellően mély bevésésére minden bizonnyal a “megvédés” szándékával. Hogy mitől? Például a gondolkodástól, a kételkedéstől, az ellenérzés keltette bizonytalanságtól, amik nélkül gondtalanabbul kezelhető az “alany”, esetünkben Ön, meg Ön, ja és Ön is.

Amíg Ön a pénztárnál szorong….

Nettó 7 milliárd 874 millió forintos keretösszegre kötött szerződést a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal a New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel és a Lounge Design Szolgáltató Kft.-vel egy új kommunikációs kampányra

– tudta meg az rtl.hu a Miniszterelnöki Kabinetiroda hivatalos dokumentumaiból. A megbízási díjért cserébe a feladat az

„Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása”.

Bátran semmitmondó….

A dokumentációból nem lehet kikövetkeztetni a pontos tematikát, de valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt gondoljuk, hogy alighanem az újabb kormányzati plakát-, illetve médiakampányra – és az ehhez kapcsolódó „nemzeti konzultáció” hirdetésére kötött szerződést Rogán hivatala, amely azt a fő üzenetet hivatott átvinni, hogy

az Oroszország elleni európai uniós szankciók felelősek Magyarország nehéz gazdasági helyzetéért.

Júliusban tudták, hogy szükség lesz rá…..

A szerződés egy 75 milliárd forintos, még idén márciusban kötött keretmegállapodás része. A szerződés szerint a feladatok között van

  • a kreatív szövegírás,
  • a nyomdai szolgáltatás,
  • a filmgyártás,
  • a médiatervezés és
  • a rendezvényszervezés.

A komplett kampány minden elemét a fent megnevezett két cég bonyolítja és számlázza majd le.

A szerződést egyébként már július elején aláírták, de a dokumentáció csak október 13-án jelent meg (ráadásul a melléklet nélkül, amiből a pontos téma kiderülne.)

A szerződés az aláírástól számítva az év utolsó napjáig vagy a keret kimerülésig hatályos. A New Land Media és a Lounge Design rendszeresen kapnak milliárdos tételű megbízásokat az Orbán-kormánytól. A 24.hu cikke szerint már 2020-ban is ugyanez a két cég nyert nettó 11,8 milliárd forintos megbízást, ugyanarra a feladatra, amit ez a mostani szerződés is tartalmaz.

Friss!