víz - Városi Kurír

Sorting by

×

Ez a 6 csillagjegy jól figyeljen, mert a hátráló Merkúr ereje most felkavarja az állóvizet!

Ha nem is érzed, de a Merkúrnak ezen tevékenysége szinte mindenkire kihat, viszont vannak olyan csillagjegyek, melyek szülötteire különösen nagy hatással van. A következő 6 csillagjegy a következő pár hétben különösen figyeljen oda önmagára, mert feszültségből, nézeteltérésekből nem lesz hiány!

Tovább

Németh Szilárd útban van…. – Életkép félúton a népnemzeti élményközpont, a Hungarikum-liget felé……

Németh Szilárd nem bízza a véletlenre az “etetés-itatás” problémakörét, a tízóraijáról nem, de a rá jóízűen elfogyasztott ásványvízről adekvát helyen készített képet a Facebook népének. Még jó, hogy nem a Champagne-t kedveli, mert akkor kicsit nagyobb kitérőt kellett volna tennie a szolgálati autójával, hogy hasonló fotót lőhessenek róla.

Tovább

“…ami ebbe belecsúszik, az önmagától ki nem jön belőle…” – Gigantikus állatcsapda, mint a Nemzeti Földügyi Központ Öntözésfejlesztési Főosztálya mintaprojektje

Megszületik egy döntés, egy kiviteli terv egy fehér asztal mellett, ami több ponton is nevezzük úgy, hogy ”sántít„. Biztos volt helyszíni bejárás is, de gondolom a vadászatra jogosult véleményét már nem kérték ki. Minek azt, hiszen Ő is tőlem függ. Új modern csatorna készül, hogy a víz ne okozzon talajeróziót, ügyesen kibéleljük a csatornát műanyag un HDPE fóliával. Egy gigantikus állatcsapda története….

Tovább

Hála istennek kormánybiztos meg törzs van, tó viszont nem lesz! – Mi volna, ha választanának egy olyan miniszterelnökhelyettest, aki nem vadászni, hanem fürödni szeret?

Többször foglalkoztunk az elmúlt hónapban a Velencei-tóval és a környező településekkel, sajnos szinte minden esetben negatív felhanggal. Nem volt célunk a pánikkeltés, a tényeket ismertettük. “A Tó évek óta jelzi, hogy nem bírja így tovább, miközben minden jól látható helyen fejlesztések vannak a part környezetében maga a víz sosem volt még ilyen sebezhető.”

Tovább

Szavazzon (a választáskor, ha addig nincs rá mód)! 40.000 millióért hozzuk rendbe a Velencei tavat, vagy cirka ennyiért lövessünk ki egy magyart az űrbe?

Többször foglalkoztunk az elmúlt hónapban a Velencei-tóval és a környező településekkel, sajnos szinte minden esetben negatív felhanggal. Nem volt célunk a pánikkeltés, a tényeket ismertettük. “A Tó évek óta jelzi, hogy nem bírja így tovább, miközben minden jól látható helyen fejlesztések vannak a part környezetében maga a víz sosem volt még ilyen sebezhető.”

Tovább

“A pánikkeltés és a tények ismertetése két külön dolog. A Velencei tó évek óta jelzi, hogy nem bírja így tovább”!

Azzal, hogy nagy tavaink partján gombamód nőnek ki a csili-vili szállodák, apartmanházak, a vízben pedig egyre több vitorláskikötő terjeszkedik, a laikus tóhasználónak is az jut eszébe, hogy ennek nem lesz jó vége. A természetet használatra kaptuk és nem NER-tulajdonba!

Tovább

Végre megtalálták a betonmonstrum funkcióját a Velencei tó körül!

Az elmúlt hetekben többször jártuk körbe a Gárdonyi Közlöny jóvoltából a Velencei tó körül történteket, amiről itt, meg itt és itt is olvashat. A mostani történet se kutya! A temérdek esőzés hatására a betonfal, amit a tó körül építettek létrehozott egy minitavat, feltehetően a kis lurkókra gondolva. Itt simán pancsolhatnak kedvükre!

Tovább

A fejesek szerint meg lehet élni negyvenhétezer forintból, tehát akkor mi gazdagok vagyunk

Szekszárd külterülete, a Decsi-dűlőn – ez a kiterjedt tanyavilág egyik belépőkapuja. Itt két világ találkozik egymással, a gazdagság, a fényűzés, és a nyomor, a kilátástalanság. A Magyar Hang egy olyan családot látogatott meg, akik valahogy megkapaszkodtak a nyomor peremén és balsorsuk ellenére még mindig tudnak mosolyogni.

Tovább