Connect with us

Kerítésen innen

Álhír – kiáltotta Lázár János: nem tiltottam be a Coca-Cola termékeit a minisztériumban

Álhír - kiáltotta Lázár János: nem tiltottam be a Coca Cola termékeit a minisztériumban
Megosztás

Lázár János nem először száll bele egy-egy multiba, esetünkben a Coca-Cola húzta ki nála a gyufát annyira, hogy fennhatósága területén tiltott lett a cég bármely termékének árusítása, fogyasztása. Arról nincs hír, hogy motozás van-e a beléptetőlapunál. A cikk írása közben jött a hír: Lázár tagad….

Friss!

Lázár János Építési- és Közlekedési miniszter közösségi oldalán cáfolta a nagyot ment hírt, ami -lássuk be- simán hihetőnek bizonyult, ismerve a főszereplő eddigi ténykedését:

„Kamu! Sokat elmond a sajtóviszonyainkról, hogy egyetlen médium sem várta meg sem az ÉKM, sem az én válaszomat arra a kérdésre, vajon igaz-e, hogy betiltottam bizonyos üdítőket. Mert persze nem igaz. (Gratulálok az álhír kiagyalójának: nagyot ment! Az érintett médiumoknak pedig multihirdetésekben gazdag nyarat kívánok.) Fideszes politikus vagyok, szerintem az a jó, ha mindenben több narancs van, nem kevesebb. De az én módszerem a küzdelem, nem a tiltás. Klasszikussal szólva: válaszd a narancsot!”

Aki magyar Bambit iszik…?

Ez volt a lekamuzott hír: egészen furcsa lépésre szánta el magát a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM). Az Index értesülései szerint mostantól az ÉKM-hez tartozó épületekben egyetlen Coca-Cola terméket sem szolgálnak fel. Az ok? Természetesen a napokban kirobbant Fanta-botrány.

Információik szerint Lázár János egyik új utasítása értelmében az ÉKM-hez tartozó épületek egyikében sem lehet többé Coca-Cola termékeket felszolgálni. Ez nem csak a minisztériumi megbeszélésekre, meetingekre vonatkozik, hanem a minisztériumba érkező vendégek sem kapnak ilyen italokat.

A miniszter egy keddi Facebook-posztban keményen nekiment a Coca-Colának, miután a hazai sajtóban elterjedt, hogy Magyarországon alacsonyabb minőségű terméket árulhatnak ugyanazon név alatt, mint Olaszországban. Felidézte, hogy évekkel ezelőtt egy Kormányinfón már beszélt arról, hogy

„a külföldi élelmiszeripari cégek szemetet adnak el a magyaroknak.”

Majd hozzátette:

„Most meg ezt olvasom: »Több mint dupla annyi igazi narancslé van az olaszországi Fantában, mint a hazaiban, az íze és a színe is más…«”

„Szerintem nem kell cukros üdítőt inni, de ha valaki erre akarja költeni a pénzét, hát tegye. Az viszont nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak a Coca-Cola vállalatcsoporttól! […] Nem fognak koccintani a multik! Ez viszont nem hanta!” – írta Lázár János, és felvetette, hogy szigorítani kell az élelmiszerek minőségét szabályozó törvényt.

A Coca-Cola kedden azt írta az Index megkeresésére:

„Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy olyan üdítőitalokat kínáljunk piacaikon, melyeket a fogyasztók kedvelnek. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon az üdítőitalok széles választékát kínálhatjuk a víztől a teákon át a szénsavas üdítőitalokig. A Magyarországon és az Európai Unióban elérhető Coca-Cola termékek összetétele teljes mértékben megfelel a helyi előírásoknak. A helyi és európai szabályozásoknak megfelelően receptúráinkat a helyi fogyasztói preferenciákhoz igazítjuk, és adott esetben egyes összetevőket a helyi ellátási láncokból szerzünk be, az egyes piacok hasonló termékeivel összhangban”

– hozzátéve, hogy

„csomagolásainkon és weboldalunkon teljes körű tájékoztatást biztosítunk termékeink összetevőiről és tápértékéről, hogy a fogyasztók megalapozott döntéseket hozhassanak.”

Kapcsolódó

Szerző