Connect with us

Kerítésen túl

Trump, az elszabadult hajóágyú – Magabiztosan rohan a süllyesztő felé

plágium
Megosztás

Donald Trump komolyan elhitte, hogy bármit megtehet, a benne, neki hívők töretlenül mellette állnak. Lehet, hogy a „kemény mag” követi őt bármit is mond, vagy csinál, de ahhoz, hogy az amerikai elnökválasztáson győzzön, szüksége van azok szavazataira is, akik kívül esnek bűvkörén és legalább néha elgondolkodnak a mondottakon. 

Nem nyerő….

Donald Trump republikánus elnökjelölt szerdán a Fekete Újságírók Országos Szövetségének chicagói éves kongresszusa vendége volt. Az itt megrendezett pódiumbeszélgetést az ABC News riportere, Rachel Scott vezette, aki arra kérte Trumpot, magyarázza el,

miért támogassák őt a fekete szavazók a rasszista megjegyzésektől tarkított múltja ellenére is.

Trump válaszul „szörnyűnek”, „ellenségesnek” és „szégyenletesnek” nevezte a műsorvezetői kérdést, az ABC-t pedig „fake newsnak”.

Abraham Lincoln óta én voltam a legjobb elnök a fekete lakosság számára

– vágta ki magát végül a republikánus elnökjelölt. Donald Trump itt azonban nem állt meg, hanem megkérdőjelezte Kamala Harris demokrata elnökjelölt etnikai hovatartozását is.

„Most indiai vagy fekete?”

– tette fel a kérdést demokrata riválisáról, majd azon gúnyolódott az ezerfős közönség előtt, hogy Harris végig indiai volt, aztán hirtelen fordulatot vett, és fekete lett.

„Mindig is indiai származásúnak számított, és mindig az indiai származást népszerűsítette. Néhány évvel ezelőttig nem tudtam, hogy fekete, amikor hirtelen kiderült, hogy fekete, és most azt akarja, hogy feketeként ismerjük. Szóval nem tudom, akkor most indiai vagy fekete? Én mindkettőt tiszteletben tartom, de nyilván ő nem, hiszen mindig is indiai volt, aztán hirtelen tett egy fordulatot és feketévé vált. Szerintem valakinek ezt is érdemes lenne megvizsgálnia”

-mondta a jelölt. Kamala Harris anyja indiai, apja pedig fekete. Ő az Egyesült Államok első ázsiai-amerikai elnökjelöltje. Trump megjegyzései nagyon hasonlítanak azokra a támadásaira, amelyekkel korábban más fekete politikai ellenfeleit illetve. Évekig terjesztette például azt az összeesküvés-elméletet, amely szerin Barack Obama volt elnök nem az Egyesült Államokban született (amivel nem lehetett volna az Egyesült Államok elnöke). A CNN szerint egyáltalán nem igaz, hogy Harris korábban tagadta volna fekete származását vagy identitását, ők több példát felhoztak arra, hogy Harris feketeként hivatkozott magára, egyszer például 1989-ben.

„Amit most mondott, az visszataszító”

– válaszolt Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára Trump kijelentéseire, amelyeket sértőnek nevezett.

(Forrás)

trump

Szerző