Kamala Harris bevándorlók gyermeke

Kamala Harris története “Amerika története” – jelentette ki Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje szerdán az alelnökjelöltjéről, Kamala Harris kaliforniai szenátorról, akit egy wilmingtoni kampányrendezvényen mutatott be.

Járai Judit jelenti Washingtonból…

A “fontos pillanat”

Biden azt hangoztatta, hogy a mostani elnökválasztás “fontos pillanat” lesz az Egyesült Államok történetében.

“A megfelelő embert választottam” – mondta az alelnökjelöltről, akit úgy mutatott be, mint “okos, kemény, tapasztalt, bizonyítottan harcias” személyiséget.

A demokraták várható elnökjelöltje kiemelte:

Kamala Harris “bevándorlók gyermeke”,

aki “tisztában van azzal, hogy a bevándorlók miképpen is gazdagítják országunkat és milyen kihívást jelent feketeként és indiai-amerikaiként felnőni az Egyesült Államokban”.

Majd hozzáfűzte, hogy szerdán szerte az országban “kislányok, főként fekete és barnabőrű kislányok úgy ébredtek fel, hogy életükben először talán új módon, akár (leendő) elnökként és alelnökként tekintenek önmagukra”.

Biden részletesen beszélt Kamala Harris szüleiről, akik szerinte “a konyhában számolták ki”, hogy mire jusson pénz.

Harris édesapja egyébként jamaicai közgazdász, édesanyja pedig indiai kutatóorvos volt, s viszonylag rövid házasság után elváltak. Kitért a demokrata párti politikus arra is, hogy elhunyt idősebbik fia, aki bíró volt, a 2008-as jelzáloghitel-válság idején szinte naponta beszélt Kamala Harrisszel, Kalifornia akkori igazságügyi vezetőjével.

Kamala Harris Wilmingtonban (Delaware). Fotó: Carolyn Kaster, AP

A demokraták leendő elnökjelöltje hangsúlyozta:

az országnak jelenleg olyan elnökre és alelnökre van szüksége, aki “képes az ország vezetésére és a felelősségvállalásra”

Közölte: “Joe Biden és Kamala Harris kormányzatának átfogó terve lesz a Covid-19 jelentette kihívások kezelésére”.

Szájmaszkok kötelező viselését, tudományosan megalapozott irányelveket, jelentősen megnövelt számú vírusteszteléseket, a tagállami és helyi kormányzatoknak nyújtandó anyagi segítséget helyezett kilátásba.

Kamala Harris, aki bőven beszélt családjáról, ugyancsak rendkívül fontosnak,

“valódi következményekkel járónak” nevezte az idei elnökválasztást

Szerinte a választási eredménynek következményei lesznek minden területen: a gazdaságban, az egészségügyben és abban is, hogy az amerikaiak milyen országban is szeretnének élni.

“KÉSZEN ÁLLOK ARRA, HOGY MUNKÁBA ÁLLJAK” – FOGALMAZOTT.

Az alelnökjelölt élesen támadta Donald Trump jelenlegi elnököt

Úgy vélte, hogy Donald Trump a felelős a koronavírus-járványért és a következményeiért. Azt állította, hogy az elnök “nem vette komolyan” a járványt már a kitörésekor sem, ellentmondásosan nyilatkozott a szájmaszkok viseléséről és a társadalmi távolságtartás fontosságáról.

“Az elnök rossz járványkezelése a nagy gazdasági világválság óta a legrosszabb gazdasági válságba taszított minket” – jelentette ki.

Harris arra buzdította az amerikaiakat, hogy menjenek el szavazni az ősszel, mert “november 3-án többre van szükségünk, mint győzelemre”.

Hozzáfűzte: “olyan mandátumra van szükségünk, amely bizonyítja, hogy az elmúlt néhány év nem képviselte mindazt, akik vagyunk és amilyenek lenni szeretnénk”.

A rendezvényen részt vett Biden felesége és Harris férje is, mindketten szájmaszkban jelentek meg.

‘I am ready to get to work’: Kamala Harris campaigns with Joe Biden for the first time

Demokrata párti politikusok történelminek nevezték Harris alelnökjelöltségét

Barack Obama volt elnök szerint Biden “nagyon jól” döntött.

Harris “ideális partner lesz ahhoz, hogy segítsen (Bidennek) megküzdeni az Amerikát jelenleg és a következő években érő, igazi kihívásokkal” – fogalmazott közleményében Barack Obama. Joe Biden az Obama-adminisztráció alelnöke volt.

Gratulált Harrisnak az alelnökjelöltségért versenyben volt többi politikusnő is

Susan Rice, Barack Obama afroamerikai volt nemzetbiztonsági tanácsadója “kitartó és úttörő politikusnak” nevezte a kaliforniai szenátort, Karen Bass képviselő pedig a Twitteren Harris igazságért folytatott küzdelmét dicsérte. “Kamala Harris nagyszerű választás” – írta a szintén afroamerikai Bass.

Donald Trump elnök keddi sajtókonferenciáján újságírói kérdésre radikális baloldalinak nevezte Kamala Harrist

Felidézte a szenátornő szerinte agresszív viselkedését Brett Kavanaugh főbíró meghallgatásán. “Nagyon komisz volt” – fogalmazott Trump. Felidézte azt is, hogy az előválasztások során Harris többször is rasszistának nevezte Bident és “tiszteletlen volt vele”.

Katrina Pierson, Trump kampánytanácsadója közleményt adott ki, amelyben “hamisnak” nevezte Harrist. Mint írta, Harris “vidáman magáévá tette a radikális baloldal elképzeléseit, több ezermilliárd dollárt kitevő új adók bevezetésére és az egészségbiztosítás Bernie Sanders (vermonti szenátor) által meghirdetett államosítására szólított fel”.

Pierson szerint Harris jelölése a “bizonyíték arra, hogy Biden csak egy üres váz, amely a baloldal radikálisainak szélsőséges programjával van tele”.

(MTI)

magyar

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük