Connect with us

Bulvár

Időjárás – veszélyben a tűzijáték?

időjárás, tűzijáték,
Megosztás

Vidékről indulna ünnepelni, tűzijátékot nézni? Azt ajánljuk mindenképpen tanulmányozza a HungaroMet előrejelzését a mára várható időjárásról.

Napsütéstől a viharokig

Augusztus 20-án a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Délelőtt kialakulhatnak záporok, zivatarok, azonban nagyobb számban majd délután alakulhat ki elsősorban az ország északnyugati, nyugati felén – akár több hullámban – zápor, zivatar. Az intenzívebb cellákat elsődlegesen felhőszakadás, de jégeső is kísérheti. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és az északkeleti harmadban több helyen élénk, néhol erős lesz, zivatarok környezetében is átmenetileg megerősödhet, viharossá fokozódhat a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 37 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére 23 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

időjárás, tűzijáték,

Legnagyobb eséllyel az ország északnyugati, nyugati felén – ezen belül is főként a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, Pest megyében, valamint az Északi-középhegység nyugati részén – lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához: reggel, délelőtt valamelyest kisebb, délután már nagyobb számban fordulhatnak elő. A zivatarokat átmeneti viharos (~65-80 km/h) széllökés, intenzív csapadék (~15-20 mm), illetve jégeső (< 1-2 cm) kísérheti – írja a HungaroMet.

Igy készülnek a döntnökök

Ha a legkisebb esélye is van annak, hogy az időjárás megzavarná a holnap esti tűzijátékot, akkor meg fogjuk hozni a szükséges döntéseket, írta ki közösségi oldalára az augusztus 20-i tűzijáték operatív törzsének vezetője Kovács Zoltán a kormány külföldi kommunikációjáért felelős államtitkára.

időjárás, tűzijáték,

Szerző