Connect with us

Kerítésen innen

“Valótlanul állítottuk és híreszteltük….” – Pert nyert Magyar Péter Ötkert-ügyben – Frissítve!

“Valótlanul állítottuk és híreszteltük...." - Pert nyert Magyar Péter Ötkert-ügyben
Megosztás

Emlékeznek mekkora rössel írtak arról a kormányhoz egészen közel álló portálok, Megafon-megszólalók és ezek nyomán hívőik arról, hogy Magyar Péter illuminált állapotban miket „művelt” a budapesti Ötkert névre keresztelt műintézményben?

Papír van róla, hogy hazudtak!

„Eddig minden pert megnyertünk az ócska, hazug kormánypropaganda ellen. A megyei lapoknak (Mediaworks) például ezt a helyreigazítást kell megjelentetniük. Felkészül a tv2, a “köz”média, a hírtv, az origo, a mandiner, a ripost, a bors, stb.”

-írta a megvádolt közösségi oldalán.

  • valótlanul állítottuk és híreszteltük, hogy Magyar Péter az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen perverz beszólásokkal alázta a tinilányokat, kiskorú lányoknak obszcén, sőt perverznek mondható ajánlatokat tett, és úgy beszélt kiskorú lányokkal, mint aki a lányokat valamiféle „szextárgynak” gondolja, valamint beszólásokkal alázta a kiskorú lányokat.
  • Valótlanul állítottuk és híreszteltük továbbá, hogy Magyar Péter a nevezett budapesti belvárosi szórakozóhelyen az egyik kiskorú lány édesapját megfenyegette, hogy majd a testőrei elintézik.
  • Valótlanul állítottuk és híreszteltük továbbá, hogy Magyar Péter a nevezett belvárosi szórakozóhelyen az egyik kiskorú lánynak azt mondta, hogy „örülj, ha szétteheted nekem a lábad”, illetve azt a kijelentést tette, hogy „szeretem a friss húst”, utalva ezzel arra, hogy kiskorú lányokkal kíván szexuális kapcsolatot létesíteni.”

A hozzászólásokból….

„Kitartást! Sajnos a kiigazítást már nem fogják annyian olvasni mint az eredeti propagandát, de az erkölcsi győzelem fontosabb!”

„Ezt érdemes lesz eltenni, gyűjteni. A választásokig biztos összejön majd egy könyvre való helyreigazítási anyag, amivel eredményesen lehet az akkori lejárató cikkeket is relativizálni, semlegesíteni”

„Ez még „elégtételnek” is kevés. Mi bízzunk Benned és tudjuk, hogy ez része a „karakter gyilkosságnak”. Amit Te már „letettél” az asztalra ember feletti, egyedülálló. Nekünk ez számít”

„…azért elgondolkodtató, hogy aki ezt kitalálta, annak mennyire aberrált agya van amúgy. Lehet figyeltetni kellene őket, mert a fideszre jellemző, hogy amit kiabál másra, az tipikusan a saját sara.”

„Mazochista vagyok, rendszeresen hallgatom a közrádiót, ahol ezt a szöveget úgy fogják beolvasni, hogy a „valótlanul állítottuk és híreszteltük, hogy” nem lesz érthető, a többit pedig jól tagoltan, kicsit sírós vagy felháborodott hangon, attól függ kire jut eme megtisztelő feladat.”

„A szándékosan, ellehetetlenítés céljából kitervelt hazugságokat terjesztő portálok tevékenységét be kell tiltani, a cikkeket gyártókat személyesen is felelősségre kell vonni. A helyreigazításnak és az esetleges pénzbüntetésnek nincs foganatja, meg amúgy is közpénzből megy.”

„Péter Magyar Ezzel csak egy gond van (nem csak egy). Ugyanezt eljátszották a legutóbbi választások előtt is, megnyerték, majd jöttek a helyreigazítások utána. Mi akadályozza őket vajon, hogy eljásszák ugyanezt 2026-ban?”

„Javaslom hogy tegyétek közé, statisztikákkal a Tisza honlapján a folyó ügyeket, abból mennyit nyertetek meg, stb. Lehetne belőle szuper infografikát gyártani és ha esetleg van kártérítés akkor azokat felajánlani más szervezeteknek.”

Frissítés!

Sajtó-helyreigazításra és perköltséggel együtt összesen egymillió forint megfizetésére kötelezte a Zalaegerszegi Törvényszék a Zaol.hu című zalaegerszegi lapot kiadó Mediaworksöt, mert a lapban valótlanságokat terjesztettek Magyar Péterről, amikor az ötkertes buliról írtak.

Az ítélet alapján a Zaol.hu-nak az eredeti cikk címe alatt, az eredeti tartalom előtt ugyanott és ugyanúgy helyreigazítást kell megjelentetni addig, amíg a cikk elérhető, de legalább 30 (harminc) napon keresztül.

A bíróság

arra kötelezte a Mediaworksöt, hogy 2320 eurót, vagyis nagyjából 925 ezer forintot fizessen Magyarnak, 37 900 forint perköltséget a bíróságnak, és 36 ezer forint illetéket a NAV-nak. Az augusztus 30-i döntés ellen 15 napon belül lehet fellebbezni a Pécsi Ítélőtáblánál, a fellebbező fél kérhet tárgyalást is.

Cikkünk megjelenésének időpontjában a helyreigazítás még nem jelent meg, ezért kerestük a Zaol.hu lapvezetését, hogy megtudjuk, mikor közlik a helyreigazítást, hogyan kommentálják az ítéletet, és a Mediaworksöt is, hogy a kiadó többi felületén is megjelennek-e hasonló helyreigazítást – írta a Telex.

Szerző