Connect with us

Bulvár

Mutassátok meg, hogy nem érdemes ujjat húzni a generációtokkal! – kommentelte egy tanár az ébresztőórás „támadást”

Mutassátok meg, hogy nem érdemes ujjat húzni a generációtokkal! - kommentelte egy tanár az ébresztőórás "támadást"
Megosztás

Az Orbán-Pintér agytröszt parancsára beszeditek a telefonokat? OK, akkor figyeljetek! – gondolhatták páran a diákok közül és megcsinálták a hét gegjét. Az eszement rendeletnek eddig legalább három hozadéka van: a tanerő nem lázad, a srácaink generációja nem sumákolni tanul, hanem ötletelnek és nincs veszve minden.

Ébresztő

Ellenőrizhetetlen, hogy az alábbi eset tényleg megtörtént-e, de akár így is lehetett…. A hétfőtől bevezetett diktátumot, miszerint ahelyett, hogy megbízna a regnáló az észérvek hathatósságában és a 2026-ban szavazókorúvá váló fiatalokban, hogy a mobilok mikor mire valók, sikerült pár tininek nevetséges emberkísérletté tenni. A közösségi médiában terjedt a hír, miszerint:

„Volt olyan iskola, ahol az egyik osztály 5 perc különbséggel állított be ébresztőt, amitől egész nap zengett az igazgatói.”

Arról nincs leírás, hogy miként reagáltak a tanárok, akiknek nem volt merszük a Madách igazgatójának példája után bebizonyítva, hogy alkalmasak tanítani a gyerekeinket, mert mernek és tudnak önállóan gondolkodni és nem hajtanak fejet a megfélemlítés előtt, de ahogy manapság kerítésen belül szokás, nevük elhallgatása mellett pislogtak egymásra és bíztak benne, hogy talán sikerül észrevehetetlenné válniuk, míg meg nem jön felülről az ukáz, hogy mit kell tenniük.

A reakciókból…

„A gyerekek kreatívak, leleményesek, okosak. Ezeket a értékeket nem szabad elvenni , elnyomni. Mindig megtalálják a rést a pajzson😉✌️ hajrá gyerekek, diákok”

„Óriási milyen okosan igyekeznek legalább ők „tiltakozni” a buta szabályozás ellen🤗mint pedagógus elszomorít , hogy továbbra sincs összefogás a pedagógus társadalomban sem. Ha szülők -pedagógusok összetartanának és hozzájuk csatlakoznának az egészségügyben dolgozók is és mindazok, akik gondolkodó előrelátó emberek, nem lehetne megcsinálni minden értelmetlen jogszabályt hozzá nem értőktől😔 a 88 éves édesanyám kérte, hogy említsem meg őt is, mennyire várja az összefogást, hogy végre ne hátrafele menjünk ”

„Ez nagyon nagy! Annyira bíztam benne ,hogy valaki megcsinálja! Agyhalott politikusok! Remélem a leleményes diákok teszik a dolgukat! Imádom ha egy gyerek életrevaló”

„Tanárként mondom … imádom!”

„Jók vagytok gyerekek! Mutassátok meg, hogy nem érdemes ujjat húzni a generációtokkal! ❤”

„Imádom a diákok kreatv ötleteit, és legalább ők példát mutatnak összefogásból”

„Ez zseniális ötlet, de tuti újságírói túlzás, bulvárhekk… Mert nehezen tudom elképzelni, hogy hagyták egész nap csörögni a telefonokat az igazgatóiban. Azt pedig nagyon is el tudom képzelni, hogy még egy jó humorú,engedékeny igazgatótól is mit kaptak ezért a kölkök…”

„Zseniálisak🥰! A covid alatt már a pici elsős gyermekeket is ” kényszerítették” az online órákra, massanger letöltésre, hogy ott csoportokat létrehozva kapjanak anyagot,most,pedig mikor évek múlva profiként használják az eszközöket, ” büntetik” a generációt. Szerintem figyelemre méltó, hogy ilyen csínyt eszeltek ki, gondolkoztak, kreatívak, s néha ” lázadók”.”

„Jól tették. Ha már sem a tanáraik, sem a szüleik, sem az igazgatójukat nem érdekli semmi, nemhogy ők, legalább ők a saját eszközeikkel küzdenek.”

„Ez a generacio fogja megcsinalni a rendszervaltozast. Csak addig itthon kene maradniuk meg egy kicsit”

„Kár hogy nem a Belügyminisztérium-ban csengett.”

Csak úgy….

A Momentum és Magyar Péter külön-külön továbbfejlesztették a mobil-mizéria rendeletet:

„Az infokommunikációs eszközökkel kapcsolatos kormányzati döntésen felbuzdulva, a TISZA Párt javasolja, hogy

az őszi parlamenti ülésszaktól az Országgyűlés plenáris ülésére az országgyűlési képviselők ne vihessenek be se mobiltelefonokat se okosórát. Továbbá csak olyan laptopokat használhassanak a képviselők, amelyekről a közösségi média platformok és külső honlapok nem elérhetőek, illetve amelyekről csak az Országgyűlésnek a törvényhozással kapcsolatos oldalait lehet megnyitni.

A javaslat indokolása egyszerű: az Országgyűlés plenáris ülésein az ország sorsát alapvetően meghatározó kérdéseket vitatnak meg és döntenek el az országgyűlési képviselők. A választópolgárok jogos elvárása, hogy ilyen viták és döntések során a képviselők figyelmét ne vonja el magánügyük intézése és a közösségi média használata.

És persze ott van a jó öreg példamutatás is.”

…és….

“Jusson nagyobb figyelem a tanulásra, és a szünetekben a gyerekek ne kütyüzzenek, hanem beszélgessenek egymással” – ezt mondta Vitályos Eszter kormányszóvivő az iskolai tiltással kapcsolatban.

Ha akkora nagy gondnak tekintik a telefonhasználatot és a digitális oktatás fejlesztése helyett a tiltást választják a Fideszesek, akkor ne álljunk meg itt. Mutassanak példát, tiltsuk be a telefonhasználatot a parlamentben is. A “kütyüzés” helyett talán így jobban tudnak majd foglalkozni az összeomlás szélén álló vasúti közlekedéssel, egészségüggyel és oktatással.

Ennek érdekében a Momentum Mozgalom képviselőivel határozati javaslatot nyújtunk be, hogy a parlamenti ülések alkalmával le kelljen adni a telefonokat a képviselőknek.”

Csak úgy….

2014-es hír volt, hogy

nem minősül közérdekből nyilvános adatnak a képviselők internethasználata – döntött a Fővárosi Ítélőbála jogerősen.

Mint a parlament honlapján megírták, az akkori Origo újságírója indított pert az országgyűlési képviselők internethasználati szokásainak nyilvánosságáért. A felperes újságíró 2013 szeptemberében fordult közérdekű adatigényléssel az Országgyűlés Hivatalához, hogy megtudja, a parlamenti politikusok

„hányszor, hány parlamenti laptopról vagy pc-ről próbáltak meg letölteni felnőtt tartalmú oldalakat az elmúlt egy évben”.

Az Országgyűlés Hivatala – adatvédelmi okokból – megtagadta a választ. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletben mondta ki, hogy a hivatal által a képviselők részére – elsősorban közfeladatának ellátására – biztosított számítógépek adatforgalma személyes adatnak minősül. A megerősített elsőfokú ítélet indoklása megállapította, hogy

egy adott számítógépen a magán- és közcélra használt adatok elkülönítése nem lehetséges. Ezért lehetetlen kiadni a teljes adatforgalmat úgy, hogy az egyes képviselők személye beazonosítható legyen.

Az indoklás kiemelte, hogy

nemcsak a képviselő által a magánhasználat körében látogatott oldalak minősülnek személyes adatnak, hanem a közfeladat ellátása során látogatott oldalak listája is.

Szerző