Connect with us

Kerítésen innen

Magyar Péter: az ég kék, a fű zöld, a Fidesz hazudik

Magyar Péter: az ég kék, a fű zöld, a Fidesz hazudik
Megosztás

Mire gondolhat a „költő”? Választék van bőven, amiben a Fidesz-kormány és megszólalói „nem bontották ki az igazság minden részletét”, vagy mondjuk egyszerűen, hogy hazudtak a közelmúltban (is). Az alábbiakban a (nem) megépíteni akart Vitnyéd-Csermajori menekülttáborról lesz szó.

Háttér

A Magyar Hang birtokába került dokumentum alapján 4,7 milliárd forintért épített volna 500 fő befogadására alkalmas menekülttábort a kormány Vitnyéd-Csermajorban.  Az osztrák határhoz közeli táborral kapcsolatos első hírek hetekkel ezelőtt röppentek fel.

A helyiek gyanús mozgolódást tapasztaltak, később fényképek is megjelentek a munkálatokról.

A kabinet tagad, Gulyás Gergely szerint

egy soproni és győri iskolának épülhet nyári tábor a helyszínen.

A Magyar Hang azt írja,

a helyszínen a rendőrség felügyeletével zajlik építkezés.

A lap állítása szerint

egy belügyi előterjesztéshez jutott hozzá, amely elfogadás esetén kormányhatározattá vált volna.

A dokumentum az Európai Unió Bíróságának június 13-ai ítéletére hivatkozva rendeli el egy új, menedékkérőket befogadó állomás építését Vitnyéd-Csermajorban.

„Az ég kék, a fű zöld, a Fidesz hazudik

Kormányzati előkészítő dokumentumok bizonyítják, hogy a kormány 4,7 milliárd forintból migráns tábort építtetett volna, vagy építene nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásként jól bevált NER-es kivitelezővel Győr-Moson-Sopron megyében – kezdte bejegyzését Magyar Péter.

Pár hete, amikor először beszéltünk a helyiek információi alapján az osztrák határhoz közeli Vitnyéden épülő szögesdróttal körbevett, rendőrök által őrzött táborról, akkor Gulyás Gergely tagadta ezt és azt állította, hogy gyerektábort építenek.

Azóta a Magyar Hang megszerezte azokat a kormányzati előterjesztéseket, amiből egyértelműen kiderül, hogy mi is a sürgős építkezés célja.

Miközben a kormány évek óta az illegális migráció elleni küzdelem kérlelhetetlen élharcosának mutatja magát, a valóságban szabadon engedett 2000 embercsempészt, letelepedési kötvényekkel üzletel, évi 60 ezer gazdasági migráns hoz hazánkba, most pedig mindent letagadva, a helyieket sem tájékoztatva, migráns tábort alakítana ki az egykori jó hírű iskola területén, adótoronnyal, szögesdróttal. Gyerektábor, ja…”

A Mi Hazánk azonnal rárepült a hírre

Tüntetést tartott szombat délután a Mi Hazánk Mozgalom a Betyársereggel Vitnyéden, a szerintük Csermajorba tervezett menekülttábor ellen. A rábaközi település Fő utcáján tartott demonstráción az MTI szerint 150-en vettek részt, köztük helyiek és környékbeliek is. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a szombati tüntetésen azt mondta, biztosra veszik, hogy az eredeti szándék szerint menekülttábort létesítettek volna a volt tejipari iskola épületében.

„Viszont úgy tűnik egyelőre, mintha meghátrált volna a kormány és megváltoztatták volna éppen az önök tiltakozása miatt ezt a szándékot.”

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője egyebek mellett arról beszélt, hogy Nyugat-Európa nagyvárosaiban milyen állapotok uralkodnak az illegális bevándorlók miatt. Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének vezetője nemcsak az illegális, hanem a gazdasági migrációról is beszélt. Úgy fogalmazott, hogy egész Európában lassan

„a fehér ember visszaszorul saját szülőföldjéről”

és ezzel a politikával

„ugyanebbe a szakadékba löki”

Magyarországot a kormány, a Demokratikus Koalíció és a Tisza Párt is.

Szerző