Connect with us

Blogbazár

Juszt László leckéje kezdőknek és Kövér Lászlónak

jusz, kövér
Megosztás

Juszt László ismét kénytelen volt megleckéztetni Kövér Lászlót, ezúttal a parlamenti elnök által Gyurcsány Ferencre kiszabott giga 14 millió forintos büntetés okán.

Szétbüntetett Gyurcsány

„Kövér László házelnök 14 millióra forintra büntette Gyurcsány Ferencet a parlamenti szóváltásuk miatt. A DK elnöke napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy „a magyar kormányfő eladta önmaga becsületét, végül eladta hazája becsületét, és eladta hazája függetlenségét és önállóságát”, ezért Magyarországnak áruló kormánya és áruló miniszterelnöke van”

– kezdődik a bejegyzés, ami így folytatódik:

„A házelnök ezután elvette a szót a DK elnökétől, mondván, hogy nincs joga Magyarország miniszterelnökét “lehazárulózni”. Ez a csökkent értelmű viceházmester semmiből nem tanul. Így kénytelen vagyok emlékeztetni, hogy ezt egyszer már eljátszotta Szanyi Tiborral, aki akkoriban – 2013-ban – az MSZP parlamenti képviselője volt, s mint ilyen a trafikok lenyúlása ellen emelt szót. Eközben – Kövér szerint – illetlenül viselkedett, amikor középső ujját felmutatva beintett a Jobbik frakciójának. Ezért 131 ezer forintra (fizetése egyharmada megvonására) büntette és megvonta tőle a szót.

Szanyi az Európai Bírósághoz fordult. A nemrég elhunyt Karsai Dániel (!) volt az ügyvédje, aki meg is nyerte a pert. Összesen 3.100 euró megfizetésére kötelezte a magyar államot. Nekem a régi vicc jut az eszembe, amikor találkozik az erődben a medve a vadásszal… A poén: Te vadász!, Te nem is vadászni jársz ide az erdőbe!”

Kapcsolódó

juszt, kövér,

Szerző