Connect with us

Kerítésen túl

Buliturizmus – Prága már elesett

buli
Megosztás

Budapest egyik fontos turisztikai vonzerejét és egyben a célhelyszíneken élők problémáját nem mások, mint a bulizni érkező turisták okozzák. Nincs ez másként Prágában sem, pontosabban egészen mostanig, mert a gond méregfogát most kihúzták az „arany Prágában”.

Egy kis múltidézés

Az „arany Prága” elnevezés valószínűleg onnan származik, hogy a prágai vár tornyait arannyal vonták be I. Károly cseh király uralkodása alatt. A várost néhány éve kezdetben felfedezték, majd mára megszállták a bulituristák.

Kocsmáról kocsmára

Egyes turisztikai cégek felismerték és a végletekig pörgették az éjszakai élet iránti turista-igényt és elindították az éjszakai kocsma-túrákat, amik aztán mára már vállalthatatlan következményekkel járt.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Bot a küllők között

Az  ésszerűtlen alkoholfogyasztás és a kocsmalátogatással összefüggő zavaró magatartás a kultúra hiányának benyomását keltheti a közösségben, csökkentheti a biztonságérzetet és … negatív hatással lehet a turisták által a településről alkotott képre és szinte élhetetlenné teszi a várost.

Prágai városi tanács hétfőn betiltotta a turisztikai társaságok által szervezett kocsmatúrákat, hogy visszaszorítsa a részeg turisták éjszakai zaját.

(Forrás

Ezzel szembe Budapest

Szögezzük le még a legelején, nincs az a pénz, hogy az úgynevezett bulinegyed közvetlen közelében, vagy ne adj Isten, benne laknánk, de az is tény, hogy mint az fentebb is kiderült, valamennyi világváros szembenézett már hasonló problémával és kivétel nélkül így, vagy úgy, de megoldották.

Honnan hová, bulizók?

Erzsébetváros jelenlegi DK-s polgármestere többek között azzal nyert választást, hogy az ott lakók érdekében igyekszik a bulinegyedet megszűntetni és kulturális negyeddé alakítani. Tény, hogy a bulinegyed szinte teljesen egybe esik a főváros régi kulturális örökségekkel teletűzdelt „zsidó negyedével”, így jogos is lehetne az ígéret, de csak akkor, ha együttműködve a fővárossal keresnének másik helyszínt a közel sem emelkedett, nagyon is hétköznapi szórakozásnak: a legénybúcsúknak és minden másnak, ami azzal a fogalommal, hogy „bulinegyed”, közel két évtizede összeforrott.

írtuk.

buli

Szerző