Sorting by

×

Már megint Siófok – A bulibárók “díszkertje” a Petőfi-sétány

Siófokkal és annak polgármesterével akinek egyik ikonikus mondata: “én már megjöttem onnét, ahova egyes gazemberek még csak el sem indultak!” már a Városi Kurír is több alkalommal foglalkozott. A város egyik fő gondja, különösen szezonban a Petőfi-sétány bűnözési terheltsége, és bár 90 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma  az évtizeddel korábbi állapotokhoz képest, a rendőrségnek idén nyáron is akad dolga ott bőven. Közben pedig készül az új koncepció a sétány jövőjére vonatkozóan.

A “Petőfi-sétány-jelenség” évtizedek óta kísérti  Siófokot

Siófoki Hírek augusztusi számából:

“Valamikor valakik úgy döntöttek, hogy azon a parti sávon a város és befektetőként előállt vállalkozók kooperációjában egy bulinegyedet építenek, és pillanatok alatt a bulituristák városává váltunk. Amikor 2006-ban visszajöttem Siófokra, már mint rendőrkapitány, igazából akkor szembesültem az ottani viszonyokkal: hangzavar, tömeg, részegek, bedrogozottak, majdnem pucéran vonagló lányok a pultokon, holland meg német, no és persze magyar fiatalok hömpölygő áradata, prostik, stricik, drogárusok. Mindez még töméntelen számban elkövetett, főképp vagyon elleni bűncselekménnyel is megtoldva”

– fogalmazott Lengyel Róbert.

Megemlítette, az előző ciklusban elsősorban a közbiztonság javítása érdekében léptek előre és eredményeket is felmutattak. A 2019-es választás után folytatták a sétány közbiztonsági programját, de ezzel párhuzamosan elkezdődött a hosszú távra kiadott önkormányzati ingatlanok bérleti szerződéseink teljes körű átvilágítása is, utána pedig a “kabátok újragombolása” következhet.

Koncepció-építés

A Balaton-parti Kft. új ügyvezetője feladatul kapta a Petőfi sétány középtávú koncepciójavaslatának elkészítését a döntéshozó képviselőtestület számára, ez év végére. A polgármester kijelentette: akkor kell, felelősen, eldönteni, milyen jövőt is szánjanak a sétánynak, ha majd tisztán látják a bérleti és a tulajdonviszonyokat.

“A kft. vezetője a koncepció elkészítéséhez egyeztetni fog az önkormányzati és rendőrségi illetékesekkel, az érintett vállalkozásokkal. Hogyan nézzen ki a sétány 3-5 év múlva? Erre keressük a választ. Továbbra is a bulituristák magyarországi „gyűjtőhelye” legyen, vagy változzon a profilja? Én az utóbbira hajlanék, és úgy érzem, ezt a véleményemet a városlakók többsége is támogatja. Az idei nyár eddigi tapasztalatai is ebben erősítenek meg”

– nyilatkozta Lengyel Róbert.

Forrás

Petőfi-sétány

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.