Sorting by

×

Nácik itt, nácik ott? – hírportál-háború, ahelyett, hogy hamut szórnának a fejükre

Ekkora lenne az újságíróhiány Magyarországon? Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy a magát keresztényiként meghatározó vasarnap.hu és a zsidó kötődéséről ismert  neokohn.hu  portálok sajtómunkásai között egyaránt található náci- vagy (és) hungarista tanokkal szimpatizáló. Mindkettő ahelyett, hogy hamut szórna a fejére és azonnal megszakítaná a kapcsolatot fent nevezettekkel, és a másikat ócsárolja.

1. A neokhon.hu tényfeltár….

“A Vasárnap.hu főszerkesztője korábban holokauszt-relativizáló posztokat írt. Mint lapunk beszámolt róla, a nagy állami támogatásokkal működő, magát kereszténynek nevező hírportál új főszerkesztőt kapott, azt a Horváth Tamást, aki korábban Otto Wöhler rádióbeszédét idézte, benne Hitler és Szálasi éltetésével, egy az 1945-ös budai kitörést méltató írásában”

– írta a portál. Horváth 2011-ben egy nyilvános vitába keveredett az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű szervezet Facebook-falán.

Itt azzal kezdte, hogy

„a médiatörvénnyel igazából nincs baj, egyedül a kuruc.infót sajnálom. De érdekes, hol voltatok, amikor a holokauszttagadást bűncselekménynek nyilvánították a szocik?”

Erre több felháborodott komment is érkezet, egyesek holokauszt-tagadással vádolták őt. Erre azt felelte, hogy

„ha a világ összes országában azt mondanák, hogy az ég citromsárga, attól még kék lenne…”

Később tisztázta, hogy

„én egy szóval sem mondtam, hogy nem volt holokauszt, csak nem biztos, hogy ilyen mértékben. Akkor már a Szamuely-fél zsidók unokái és nézhetnének a mi szemünkbe”. (sic!)

Végül a vitát így zárta le:

„Bocsánatot kérek, ha nem érezték helyénvalónak a stílust. Én nem azt mondom, hogy nem volt holokauszt, csak azt, nem biztos, hogy hatszortízahuszonharmadikon millió áldozata volt. S a holokauszttagadást tiltó törvény miatt egy esetleges új kutatás, amely változtatna az áldozatok számán vagy bebizonyítaná, hogy nem volt semmiféle terv az ’elgázosításokra’, nem teljesedhetne ki, maximum a történész börtönéveivel”.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

2. A vasarnap.hu ellentámad….

“Vajon a magát zsidónak nevező portálnál tudnak újságírójuk hungarista múltjáról?

Egy motoros futár érkezett szerda reggel a Vasarnap.hu szerkesztőségébe, és átadott egy pendrive-ot. Az adathordozón Gyenge Dánielről, a Neokohn szerzőjéről vannak képek, amiken finoman szólva sem úgy viselkedik, ahogy az egy magát zsidónak nevező portál újságírójától elvárható lenne. Gyenge, akinek legfrissebb cikke a Neokohnon éppen szerdán jelent meg (Milton Friedman, az országokat végső összeomlás és csőd állapotából kihúzó reformer közgazdász címmel), a képeken karlenget, nyilas zászlóval pózol, valamint fegyverrel hadonászik.

Gyenge Dániellel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy vagy eltitkolta a múltját a főnökei elől, vagy a Neokohnnál, habár magukra lépten-nyomon zsidó orgánumként hivatkoznak, belefér egy kisnyilas alkalmazása.” (forrás)

3. Viszont-neokohn-válasz

Gyenge Dániel lapunk külsős szerzője – még a korábbi főszerkesztő idején kezdtük cikkeit megjelentetni, szerkesztőségünknek nem tagja. Egyébként jó minőségű és színvonalas írásai megfeleltek szerkesztőségi normáinknak, előéletéről nem volt, nem is lehetett tudomásunk. A mai napon levélben kértük, hogy tisztázza korábbi nézeteit, írásos és telefonos megkeresésünkre azt reagálta, hogy hamarosan kész ismertetni álláspontját és bocsánatot kérni.

Meggyőződésünk, hogy a tisztázás és a bűnbánat lehetőségét mindenkinek meg kell adni. (…) Szerkesztőségünk a konklúziót Gyenge Dánielbocsánatkérésének megérkezése után vonja le. (forrás)

Ekként évődnek az újságírók mindnyájunk épülésére.

Gábor György vallásfilozófus véleménye a fentiekről

“Egy pasas utazik a vonaton. Vele szemben ül egy alak, aki időnként benyúl az inge alá, és minden alkalommal egy tetűt húz elő. Így megy ez már vagy fél órája, s a vele szemben ülő, aki döbbenten nézi mindezt, egyszeriben megszólal: Ez borzalmas! Ahányszor az inge alá nyúl, mindig egy tetűt talál! Mire a másik: Nyugodjon meg, ha mellé nyúlok, ott is tetűt találok.

Ez a vicc csak azért jutott az eszembe, mert a Neokohn c. zsidó portál arról számol be, hogy a Vasárnap.hu keresztény hírportál új főszerkesztője nemrég még holokauszt-relativizáló, Hitlert és Sztálint éltető jeles szerzőként bontogatta szárnyait és osztotta meg tehetségét a közösségi térben.

Mindeközben a Vasárnap.hu keresztény hírportál fotókkal illusztrált cikkben teszi közzé, hogy a Neokohn c. zsidó hírportál egyik rendszeresen foglalkoztatott szerzője szabadidejében örömtől duzzadva karlenget, nyilas zászlót lobogtat, egyik kezében rózsafűzér, másik kezében pisztoly, s büszkén mutatja fel a kamerának a naftalinból előkerült nyilaskeresztes karszalagot.

Kétségtelenül szép ez a zsidó-keresztény ökumenikus közeledés, de jelenlegi formájában némileg érzem annak veszélyét, hogy előbb-utóbb túlságosan homogénné válik a magyar sajtókínálat.”

Kapcsolódó

hamut

 

 

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.