Connect with us

Bulvár

Orbán Ráhel és az immerzív színház világa – Ismeretlen terepen szambázna a miniszterelnök-lány

Orbán Ráhel és az immerzív színház világa - Ismeretlen terepen szambázna a miniszterelnök-lány
Megosztás

Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, a BDPST Zrt. kreatív igazgatója és mint ilyen, rá hárult a feladat, hogy megmagyarázza férjével közös cégük fiaskóját. Ne tessenek nagy dologra gondolni, annyiról van csupán szó, hogy vendéglátóegységeik közül egyet bezártak.

Lakat…

„A turai egykori Schossberger-kastély üzemeltetése kapcsán egy nagy kihívással szembesültünk már a kezdetektől. Érzékelni lehetett azt a patthelyzetet, hogy mi történik akkor, ha egyszerre két különböző szegmenset próbálunk kiszolgálni”

– ezt a Mandinernek nyilatkozta Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, a BDPST Zrt. kreatív igazgatója. A férjéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető cég október elején jelentette be, hogy

„az üzleti modell finomhangolása”

miatt a szállodának vége, az alkalmazottak jó részét pedig elbocsátják – idézte fel a Magyar Hang.

A nagy felfedezés: a giga-buli és a nyugodt pihenés nem fér össze

Orbán Ráhel szerint a probléma az volt, hogy más élményre vágyott, aki rendezvényt tartott a kastélyban, mint az, aki a szállodában foglalt szobát.

„A kettőt egyszerre kiszolgálni pedig különösen nehéz, vagy megoldhatatlan volt egy olyan épületben, ahol kevés szoba áll rendelkezésre. Ezért úgy döntöttünk, hogy ez a konfliktus ne álljon fenn, és mostantól vagy különleges eseményekre adjuk ki a kastélyt vagy csoportos foglalásokra, ahol összegyűjtünk több, hasonló élményt kereső vendéget, és ők egyszerre jönnek el a szállodába”.

Azt mondta, eredetileg is rendezvényekkel akartak foglalkozni, csak jött a koronavírus-járvány, ezért próbáltak alkalmazkodni a felborult piachoz.

„Most, három-négy évvel a Covid után azt látjuk, hogy újra a rendezvények felé érdemes menni.”

A nagy ötlet….

Azt mondta, megfelelő számú brand és megfelelő számú hotel található a budapesti piacon, de szerinte az üzleti turizmus területén még sok fejleszteni való van, erre fel is hívta az ágazat szereplőinek a figyelmét.

Ugyan sok új látnivaló van a városban, az immerzív színházi világban lát még a hiányt.

<<< Olvas cikkeinket a Google hírei között is! >>>

Ne szégyellje, ha nem tudja….: ez a színházak háromdéje

Az immerzív színház lényege, hogy az előadásokat olyan terekbe rendezik, amelyekben a néző is mozoghat. Belép egy installációba, s lényegében belülről nézi az előadást.

„…ezeknél az előadásoknál a néző felelős a saját élmény-csomagjáért, ezért ezeket a „360 fokos” élményeket mindenki igyekszik a legjobban kihasználni. Akárhova fordulsz, egy precízen kidolgozott díszletben találod magad, ahol te is hatással lehetsz a környezetedre, és nem kizárólag vizuális vagy auditív, hanem egyéb szenzoriális élményeket is kapsz….”

(Bakk Ágnes Karolina a MOME Innovációs Központjának kutatója, az interaktív digitális eszközök történetmesélési gyakorlataival foglalkozó Zip-Scene Konferencia alapítója. Egyik fő kutatási területe az immerzív színház és a virtuális valóság(ok) kapcsolata.)

A nyitólép drMáriás festménye.

Kapcsolódó

Szerző