Connect with us

Kerítésen innen

ifj. Lomnici szerint az unió „költségvetési terror”-al felel az „Orbán-terrorra”

ifj. Lomnici
Megosztás

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász feltalálta a csőben a lyukat, szerinte hiányoznak a jogi alapjai az uniós költségvetésből járó források tervezett megkurtításának Magyarországgal szemben. Érdekes, nálunk az ilyesmi nem gond, hoznak rá törvényt és máris minden rendben.

„Költségvetési terror”

A Financial Times cikke belengeti a lehetőségét, hogy az uniós országok minősített többségi szavazással felfüggeszthetnék a közösségi támogatások kifizetését az igazságszolgáltatás függetlenségét veszélyeztető tagállamok, például Magyarország vagy Lengyelország esetében.

Az alkotmányjogász azt a cikket (312) tekinti irányadónak, amelyik rögzíti, hogy az Európai Tanács a költségvetési keretről egyhangúlag határoz.

Mindez azt jelenti, hogy egyetlen vétó is meg tud akadályozni bármilyen bizottsági előirányzatot

Jelezte azt is, hogy a Brexit miatt mindenki készül a kohéziós alap valamilyen átalakítására.

a kohéziós alap – amelyet a jelenlegi költségvetési ciklusban az egy főre jutó GDP alapján számolnak ki – átszabásáról már korábban is jelentek meg információk. (…) Ez a „költségvetési terror”

Mennyivel „egyszerűagyúbb” megoldás az, amit nemzeti kormányunk alkalmaz, ha egy döntésének a jog szabna gátat. Beterjesztik, megszavazzák és volt, nincs akadály. Ezzel csak az a kis bibi, hogy diktatúrára jellemző megoldás és az unió a demokrácia szellemében politizál, ami ment is rendben, amíg Orbán meg nem jelent a színen. Erre nem voltak felkészülve és úgy tűnik, nehéz az „Orbán-terror” elleni fegyver megtalálása.

(forrás: kisalfold.hu)

ifj. Lomnici: Aki rendbontókat importál, az felel a károkért…

Az uniós bíróság adófelfüggesztésre utasította Magyarországot

A hír igaz: bizony megnyírbálják Magyarország uniós támogatását

 

Szerző

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Kaylynn Walls

    2023.10.12 14:49 at 14:49

    For the reason that the admin of this site is working, no uncertainty very quickly it will be renowned, due to its quality contents.

  2. Video Downloader

    2024.09.11 03:37 at 03:37

    This was beautiful Admin. Thank you for your reflections.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük