Connect with us

Ez a nap

Feladta a posta: nem kézbesíti a leveleket

Megosztás

Nem kézbesíti a posta a levélküldeményeket a lakásokra, helyettük csak az előre megírt értesítőket dobják be.

Az RTL Klub Híradója rejtett kamerával forgatott az egyik postán, ahol egy dolgozó elmondta, központi utasítás, hogy a túlterheltség miatt nem viszik ki ezeket a küldeményeket. Helyettük csak az előre megírt értesítőket dobja be a postás.

Nem győzi a munkát a posta

„Egyáltalán nem visznek most ki semmilyen levélküldeményt, mert rengeteg Erzsébet-utalvány és más küldemény van, és nem győzik. Ezért lett így megállapítva, hogy a postahelyen adjuk ki” – mondta a dolgozó.

Az RTL Klub megkereste a Magyar Postát is, de kérdéseikre az adásig nem kaptak választ.

Frissítés:

Tagadja a Magyar Posta, hogy felsőbb utasításra nem kézbesítenek levélküldeményeket.

Azt viszont elismerték, hogy nagy a teher a dolgozóikon, és hogy a várakozási idők megnőttek.

Azt is hozzátették: a posták és a logisztikai üzemek tele vannak csomagokkal, átlagosan 20-30 százalékkal több csomag érkezik a Postára, mint tavaly ilyenkor. Ezért valóban előfordulhat, hogy a megszokottnál többet kell várakozni egyes postákon a csomagátvételre – ismerték el.

A Magyar Posta a nemzetközi közönséges leveleket csak akkor köteles háznál kézbesíteni, ha annak mérete nem haladja meg a levélszekrények bedobónyílásának méretét. Erről egy idén áprilisban hatályossá vált kormányrendelet rendelkezik. A  külföldről érkező küldemények nagy része ugyanis nem csomagként, hanem közönséges postai levélként érkezik. Ezeket a szabály szerint a levélszekrénybe kell bedobni a postásnak, csakhogy sok esetben egyszerűen nem férnek bele a levélszekrényekbe. Az ilyen küldemények címre kézbesítését mellőzhetik, a postás ebben az esetben egy értesítőt dob a levélszekrénybe.

(forrás: RTL Klub, hvg.hu)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük