Connect with us

Ez a nap

Vádat emeltek a meghekkelt Orbán-interjú miatt

Megosztás

Információs adat megsértésének bűntette miatt vádat emelt a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a férfival szemben, aki 2016-ban meghekkelte Orbán karácsonyi interjúját öt megyei napilapban. 

Az ügyészség közleménye szerint „négy dunántúli megyében öt napilapot megjelentető kiadó alkalmazottja volt felelős szerkesztői munkakörben,” így jól ismerte a szerkesztőségi rendszert. A lapszámok koordinálásáért felelős vádlott 2016. december 23-án a kora délutáni órákban, kizárólag tájékoztatás végett maga is megkapta a miniszterelnöki interjú szövegét, amelyet a központi szerkesztő a szükséges szerkesztési feladatok, korrektúra elvégzését követően, még a délután folyamán a Fejér megyei, a dunaújvárosi és a Vas megyei lapok megfelelő oldalaira bemásolt.

Majd nem sokkal ezután „a saját számítógépéről az egyik szabadságon lévő munkatársának felhasználói nevével és jelszavával a számítógépes rendszerbe belépett, és a Fejér megyei napilap anyagába bemásolt interjú szövegét négy ponton módosította. Az interjú ennek következtében a 2016. december 24-i lapszámban a megváltoztatott szöveggel jelent meg.”

Emlékezetes, a meghekkelt interjúban ilyen mondatokat adtak Orbán szájába:

„azt kívánom, hogy minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelmezéséhez, hiszen mégiscsak a Megváltó születését várjuk.”

„Az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük”, mondta a miniszterelnök. Majd legalábbis a Fejér Megyei Hírlapban, hozzátette: „A kórházi hullák száma is emelkedik”.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

Az internet nem felejt: Hülyét csinált Orbán Viktorból a Fejér Megyei Hírlap

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük