Az internet nem felejt: Hülyét csinált Orbán Viktorból a Fejér Megyei Hírlap

Egy évvel ezelőtt, 2016. december 25-én derült ki, hogy a Fejér Megyei Hírlap karácsonyi Orbán interjújában a miniszterelnök szokásos hazugságai mellé néhány igaz mondat is bekerült.

Valaki meghekkelte az újságban megjelent szöveget, s olyan mondatokat adott a miniszterelnök szájába, melyeket Orbán csak abban az esetben mondhatott volna, ha időnként igazat is beszél.

Ezt írtam akkor erről.

Föld S. Péter

Különös karácsonyi ajándékkal kedveskedett olvasóinak a Fejér Megyei Hírlap: hülyét csinált a miniszterelnökből.

Az ügy előzménye, hogy a kormányhoz igencsak közeli Pannon Lapokhoz tartozó több megyei újság szombati számában interjú jelent meg Orbán Viktorral. Benne az ilyenkor (is) szokásos mellébeszéléssel, ünnepinek álcázott hétköznapi hazugságokkal.

A Fejér Megyei Hírlap olvasói – már akik elolvasták a miniszterelnökkel készített interjú veretes ostobaságait – érdekes mondatokra lehettek figyelmesek.

„Az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük”, mondta a miniszterelnök. Majd legalábbis a Fejér Megyei Hírlapban, hozzátette: „A kórházi hullák száma is emelkedik.”

Az interjúban a miniszterelnök azt nyilatkozza, hogy „mi kikértük az emberek véleményét. Majd, az újság szerint: „Bár nem érdekelt minket.”

A Pannon Lapok közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, ebben a következő olvasható: „A Fejér Megyei Hírlap mai számában megjelent, Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjút ismeretlen tettesek meghamisították. Olyan mondatok kerültek a beszélgetés szövegébe, amelyeket a kormányfő nem mondott. A Pannon Lapok Társasága minden érintettől elnézést kér, és megteszi a szükséges jogi lépéseket. Az interjú eredeti és teljes formájában itt, a honlapunkon olvasható.”

Orbánt tehát a saját szűkebb pátriájában érte támadás. Nem csodálkoznánk, ha a TEK már harckocsikkal járná a megye utcáit, minden házba bekopognának, hogy begyűjtsék az ily módon meghekkelt újságpéldányokat, és a rejtegetőket, mert nyilván ilyenek is akadnak, súlyos büntetéssel fenyegessék.

Mivel nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben az eset megismétlődhet, ezért elkészítettük és az alábbiakban mindenki számára hozzáférhetővé tesszük egy meghekkelt miniszterelnöki interjú teljes szövegét.

– Miniszterelnök úr, megkérdezhetném, hogy a kormány, és személy szerint Ön, hogyan védi meg a magyar embereket?

– Kedves barátaim, magyarok. Becsaptalak benneteket. Hazudtam nektek.

– Miniszterelnök úr, már elnézést, itt valami félreértés…

– Nincs félreértés! Hazudtam éjjel, hazudtam nappal, hazudtam minden hullámhosszon. Rendet, demokráciát, jogbiztonságot ígértem a magyar embereknek. Minőségi oktatást és javuló egészségügyet, erős és nemzetközi tekintélynek örvendő országot. Olcsóbb államot, kevesebb korrupciót…

– De…

– Tisztességesebb közéletet ígértem. Hazugság volt minden, előre megfontolt szándékkal, készakarva becsaptam a magyar embereket.

– Miniszterelnök úr, Önök megvédték a nyugdíjasokat, megvédték a devizahiteleseket, megvédtek mindenkit. Még a migránsoktól is megvédték a magyar embereket. Miniszterelnök úr, ugye nem tekinti seggnyalásnak, ha azt mondom: Önök egyszerűen értünk vannak.

– Nem tárgyaltunk, nem egyeztettünk senkivel. Sem szakszervezetekkel, sem a munkavállalókkal, sem a bankokkal – senkivel. Azt hittük, hogy mi nélkülük is okosak vagyunk. Hogy nálunk van a Bölcsek Köve, mert mi tudjuk a tutit.

– Akkor, ha lehetne, a külpolitikai sikereinkről néhány gondolatot…

– Sikerült szinte minden korábbi barátunkkal összeveszni. Nagy elszigeteltségnek örvendünk a világban, senki nem áll szóba velünk, mintha leprások lennénk, úgy kezelnek minket.

– Miniszterelnök úr, ha az olcsóbb államról mondana valamit…

– Saját embereinket, rokonainkat és pártkatonákat ültettük a jól fizető, bizalmi posztokra. Először egy bohócot neveztünk ki köztársasági elnöknek, aki az én bábomként leste a parancsaimat, utána egy horgászt. Becsaptunk mindenkit, mert nemhogy olcsóbb, de kifejezetten drágább lett az állam. Elnézést kérek ezért a magyar emberektől.

– Végezetül, ha mondana valamit a nemzet felemelkedéséről…

– Már nem bírom tovább ezt az állandó szorítást. Hogy permanens hazugságban éljek, hogy soha ne legyen egy őszinte pillanatom. Van, akinek ez megy, és álmából felébredve, csukott szemmel is képes hazudni. Számomra ez nem ilyen egyszerű, engem, bevallom, fáraszt és kikészít az ilyen. Ezért gondoltam, hogy elmondok most mindent őszintén. Bocsánat Magyarország, bocsánat magyarok!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük