Mit tesz az ellenzék, ha május 8-án a kordon “rendőrből” lesz? 0 572

Mit tesz az ellenzék, ha május 8-án a a kordon "rendőrből" lesz?

Nincs hiány a kormánypárt berkeiben ötletekből, így elképzelhető, hogy a rendőrséget, vagy a katonaságot vetik be az egyszerű kordonelemek helyett május 8-án a Kossuth tér körül. Mi lehet erre a kordonbontást bejelentők válasza?


Kordonrendőr

A merce.hu megkérdezte a kordonbontás bejelentő pártok képviselőit, mit lépnek abban az esetben, ha odavezényelt emberekkel találják szemben magukat. A legtöbb párt válaszában azt jelezte, hogy csupán a későbbi napokban hoz hivatalos döntést ebben a kérdésben. Az LMP péntekre, az MSZP hétfőre ígért választ (a DK a cikk megjelenéséig nem válaszolt).

Tordai Bence a Párbeszéd képviselője azt mondta:


„Egy ilyen akciót nem bejelenteni kell, hanem megcsinálni – így, hogy a Jobbik előre bejelentette, fel tudnak készülni rá a rendőri erők, ez pedig azt jelenti, csak úgy tud megvalósulni az akció, ahogy azt ők engedik majd.”

Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviseletében azt mondta, hogy ugyan csak hétfőn lesz hivatalos döntés, de ő és frakciójának több tagja is biztosan részt vesz majd a kordonbontásban, ha lesz ilyen.

A portál információja szerint

“felmerült az is, hogy csak élő kordonnal, tehát rendőri egységekkel védik majd a lezárt területet az „illetéktelenektől”, és olyan verzió is létezik, amelyben vegyes rendszerben, tárgyi és személyi védelemmel is ellátják a teret, de még a teljes kordonozás is lehetséges.”

A kordonozás lehetősége egyáltalán azután merült fel, hogy az április 21-ei nagy ellenzéki tüntetésen a szervezők azt jelentették be, hogy május 8-án demonstrálni fognak a Kossuth téren a parlament alakuló ülésének napján. Ezután napközbenre és előző estére is több kisebb eseményt jelentettek be különböző magányszemélyek. Az események hatására a rendőrség megnövelte a területzárásokat, és korábbra hozta a kordonozást, így az eddigi hírek szerint már május 7-én este kordont húzhatnak a parlament köré.

Kordonok és kordonbontók a valóságban és a fejekben

Orbántalmak, kordonállítás bontással, mint véleménynyilvánítás – Éljen május 1.!

Kordonbontás a Kossuth téren!

A Kossuth tér a miénk! – avagy egy kisnyugdíjas elképzeli a 2018-s kordonbontást

 

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

figyelem

Összeütközött egy utánfutóján autót szállító kisbusz és egy tehergépkocsi az M1-es autópálya 42. kilométerénél, a Győr felé vezető oldalon. A …

Újabb nyílt levelet hozott a “posta”. A Város Kurír jó szokásához híven teret és lehetőséget ad minden vitára alkalmas kezdeményezésnek …

brexit

A leghangosabb Brexit-párti angol konzervatív Boris Johnson, aki várhatóan pártja új elnöke, és mint ilyen, Nagy-Britannia következő miniszterelnöke lesz, igyekszik …

alom

Minden politikus és politikai párt azt ígéri, hogy a nemzetet fogja szolgálni. Felvirágoztatja az országot, lakóinak életét jobbá teszi. Soha …

Pin It on Pinterest