Connect with us

Sport

Milliók egy miatt…..

Cristiano Ronaldo
Megosztás

Méghozzá euróban, szóval nem az Ember tragédiájáról van szó. Nem is tragédia az, ami Cristiano Ronaldoval történik, ha nagyon alaposan megvizsgáljuk, inkább komédia – csak a Real Madrid szurkolói érzik szomorújátéknak, hogy kedvencük a Juventushoz igazol. Mondjuk, ők joggal nem örülnek annak, hogy így alakultak a dolgok.

Pedig már majdnem összeforrt CR7 neve a Reallal: kilenc szezont töltött náluk, két bajnoki címet, két spanyol kupát, két spanyol szuperkupát, négy Bajnokok Ligáját, két UEFA szuperkupát és három klubvilágbajnoki címet nyert a Real Madriddal, öt Aranylabdájából négyet a spanyol csapatnál játszva nyert. 2009-es realos bemutatása óta 451 góllal a klub történetének gólkirálya lett. Nem is csoda, hogy nagyra tartották: eredetileg egymilliárd euró lett volna a kivásárlási ára, de aztán csökkentették ezt az összeget 120 millióra, végül az olasz csapat 100 plusz 12 millióért kapta meg – de a tizenkét millió nem a Realt illeti, hanem azokat a klubokat, amelyek kinevelték Ronaldót, jogos, hogy jár nekik is pénz.

Hát akkor elmondhatjuk, CR7 százmillió eurót ért most a szabadpiacon. De vajon csak azért a szép összegért hagyja el a napfényes Hispániát? Nem lehetünk ebben teljesen biztosak.

Épp egy éve pattant ki Cristiano Ronaldo adócsalási botránya

Ez arról szólt, hogy 14,7 millió euró eltüntetésével vádolták, és azzal, hogy e célból külön céget is alapított. Bár magának a játékosnak ehhez elképzelhető, hogy még jóváhagyás szintjén sem volt köze, ugyanis az adócsalást a Ronaldo arculati jogaival foglalkozó cége követte el, ehhez tartozik a teljes merchandise-üzletág, a Ronaldóval díszített pólók, tollak, de akármilyen más emléktárgy is. Erről neki magának nem kellett feltétlenül tudnia, de tény, hogy már egy évvel ezelőtt igen egészségtelennek érezte a hispán levegőt és nyilvánosan is emlegette, miszerint áttenné székhelyét egy félszigettel keletebbre.

Nos, ennyit a klubváltás hátteréről, de mennyi lesz a fizetése a Juventusnál?

Bagatell. Havi harminc millió euró, a szponzorációs pénzek nélkül, tehát több, vagy jóval több lehet, kevesebb nem: ez az alapbére.

És a Real maradéka jobban teszi, ha felkészül

Nemsokára saját volt csillagukkal kell szembenézniük: Cristiano Ronaldo már augusztus 4-én pályára léphet a Real Madrid ellen, a két csapat akkor találkozik ugyanis a Nemzetközi Bajnokok Kupájában.

Érdekes egy világ ez, kérem…

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Cristiano Ronaldo duplázott Torinóban

Cristiano Ronaldo lelépne Madridból

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük