Connect with us

Ez a nap

„Restart-up Tungsram módra” – Stratégiai partnerséget kötött a kormány és a Tungsram

Megosztás

Stratégiai partnerséget kötött a magyar kormány és a Tungsram; a megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója írta alá hétfőn Budapesten.

lamoa
Megosztás

Stratégiai partnerséget kötött a magyar kormány és a Tungsram; a megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója írta alá hétfőn Budapesten.

Szijjártó Péter rámutatott:

a tavalyi év kiemelkedő gazdasági sikerei közé tartozik, hogy a 123 éves magyar márkát, a Tungsramot sikerült újjáéleszteni. A General Electric (GE) regionális fényforrás-, valamint globális autólámpa-ágazatát magyar tulajdonos, a Jörg Bauer, a GE korábbi felső vezetője irányította Tunsgram-csoport vásárolta meg.

A Tungsram tehát újra magyar tulajdonban van

Jörg Bauer

A Tungsram Csoport tulajdonosa, elnök-vezérigazgatója. Korábban a GE Magyarország Kft. elnöke, ügyvezető igazgatója volt, nyolc évig az Audi cégcsoportnál dolgozott, különféle vezetői szinteken. Bonnban, Kölnben, Oxfordban és Budapesten tanult. Üzletvezetés (Diplomkaufmann), illetve Master in International Management (CEMS MiM) tanulmányokat folytatott. Emellett képzett kereskedelmi bankár, és okleveles coach. Német anyanyelve mellett magyarul és angolul is beszél. Nős, felesége magyar. Három fia van. Hobbija: a történelem, a testedzés, s magán pilóta jogosítványt is szerzett.

Restart-up, Tungsram módra

„Kis hal lenni egy nagy tóban, vagy nagy hal lenni egy kis tóban? – ez a kérdés járt Jörg Bauer fejében, amikor a GE Lighting 2017 őszén eldöntötte, hogy eladja európai, közel-keleti, afrikai és törökországi üzletágát, valamint a globális autólámpa-ágazatát. Ekkor már közel tíz évet töltött ennek a globális cégcsoportnak az „óriás tavában” felső vezetőként, de „kis halként”.

Amikor az üzletág értékesítési folyamata során nyitottá vált a pálya, és a menedzsment vásárlóként is felléphetett, döntött. „Inkább nagy hal leszek egy kis tóban!” – mesél a cégvásárlás alapvető indítékáról Jörg Bauer. Hálás a GE-nek ezért a lehetőségért.

Megtette ajánlatát és 2018 februárjában döntés született. Az eladás első mérföldköveként a Tungsram Csoport tulajdonába került a Tungsram Operations Kft., a GE Lighting magyarországi egységeivel, vagyonával és szerződéseivel együtt. Ez a cégértékesítés nagyobb hányadát jelenti. A további lépcsőkben még húsz, főként értékesítéssel foglalkozó külföldi leányvállalatot vesznek át.” (boomonline)

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: A Tungsram elküld 1600 dolgozót - Városi Kurír

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük