Connect with us

Kiemelt hírek

Vigyázz a piásokra!

alkesz
Megosztás

A Húsvéthétfő az év talán legkitüntetettebb napja, mert piások sokasága lepi el az országot, vigyázz rájuk, hiszen ezzel magadra is vigyázol!

Locsolkodunk, locsolkodunk?

„Mit kezdjen a felnőtt férfi csokival, vagy színes tojással, a pénzt meg amúgy is piára költeném, nem igaz?”

-háborog ilyentájt  a házunkban lakó alkesz. Amúgy semmi baj vele, ő csak egy, az ital mámorában élők közül, méghozzá a lakók szerencséjére a halkabb fajtából. Ő álmosra és nem kötözködőre issza magát. Este hazatántorog és gondolom már alszik is. Család persze régen sehol, de  – a mi szerencsénkre – cimborák sem.

Egyszer, amikor még a kormányzati gömböc nem zabálta fel a dohánypiacot, beugrottam a közeli kocsmába egy pakliért, akkor láttam, hogy egyedül ül a sarokban egy asztal mögött és mint akinek feladatul rendelte az Úr, olyan akkurátusan döntögette magába az egy Unikum, egy sör kombót. Szavamra, megsajnáltam. Kértem egy pohár sört és odakéredzkedtem az asztalához, megengedte, de szemmel láthatóan nem örült a társaságnak, úgy hogy fél óra hallgatás után eltakarodtam onnan.

Ilyenkor – Húsvétkor – azonban megnyílik, és minden lakásban felteszi a fent említett obligát kérdést. Ezek után ember legyen a talpán, aki a szeszen kívül mással is próbálkozik, úgyhogy mire végig csengeti a lakásokat, boldog öntudatlanságban zárhatja magára az ajtót, méghozzá a jól végzett munka tudatával, hiszen ilyen korán az év egyetlen más napján nincs készen a napi penzummal.

Ennyit a kis pesti-életképről

Nézzük a dolog másik oldalát! Hiába a minden évben meghirdetett közúti ellenőrzések, még egy év sem telt el úgy, hogy jelentős mértékben szesszel átitatott locsolók egy része ne kapott volna valamilyen maga vezette közlekedési eszközre. Talán éppen ezért duplázódik meg húsvétkor az ittas balesetek száma. A legtöbb baj talán az amúgy is ingatag bringákkal kerekezőkkel van. Ők azok, akik hol elüttetik magukat, hol ők szaladnak bele másokba.

Csatlakozzunk a polcice.hu felhívásához!

Mondj 4 nemet az ittas vezetésre!

  • NEM ülök alkoholfogyasztás után járműbe/járműre és nem vezetek ittasan!
  • NEM ülök be olyan személy autójába, akiről tudom, hogy a járművezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, illetve megpróbálom megakadályozni, hogy a járművel elinduljon és felhívom a figyelmét az ittas járművezetés baleseti kockázatára!
  • NEM engedem át a jármű vezetését olyan személynek, akiről tudom, hogy szeszes italt fogyasztott!
  • NEM kínálom szeszes itallal barátomat, ismerősömet, ha tudom, hogy még járművet fog vezetni!

Ilyen is van

 

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük