Connect with us

Kerítésen innen

Az MSZP felfüggesztette Szanyi Tibor párttagságát

szanyi
Megosztás

Az MSZP gyengén szerepelt az EP-választáson. Egy mandátumot szerzett, ami Ujhelyi Istváné lett. Szanyi ezt követően éles hangú nyílt levelet tett közzé. A párt elnöksége most felfüggesztette az alelnök Szanyi Tibor párttagságát.

Az a bizonyos nyílt levél

Az EP-választás kudarcos eredménye után – azt követően, hogy Ujhelyi Istváné lett az egyetlen megszerzett mandátum – Szanyi Tibor nyílt levelet tett közzé:

Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub – a hvg.hu ezt a címet adta cikkének, amelyben Szanyi – aki az előző ciklusban EP-képviselő volt – arról írt többek között, hogy ők az a párt, amelyik semmilyen helyzetre nem képes érdemben reagálni. Írását azzal zárta, ha a pártnak szüksége van rá, akkor elnökké választja.

A hvg.hu több szocialista forrásból úgy értesült (majd a párt hivatalosan is kiadta közleményét), hogy az MSZP Országos Elnöksége pénteki ülésén úgy döntött, felfüggesztik Szanyi Tibor és Fekete Zoltán Pest megyei elnök párttagságát. A döntést a pártvezetés azzal indokolta, hogy a párt célja, hogy az önkormányzati választáson minél több helyen legyőzzék a Fideszt,

ezt azonban veszélyezteti minden olyan tett, ami a pártegység megbontását célozza.

Fegyelmi eljárás indul

A pártvezetés szerint az EP-kampányban és a budapesti előválasztási kampányban tanúsított, „a párt megítélését nyilatkozataival, cselekedeteivel hátrányosan befolyásoló magatartása miatt Szanyi Tibor és Fekete Zoltán Pest megyei elnök tagsági viszonyát az Országos Elnökség – az Alapszabály vonatkozó részeit alkalmazva, egyhangú döntéssel – az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa előtt most meginduló fegyelmi eljárás időtartamára felfüggesztette” – áll a döntésben.

Szanyi a hvg.hu-nak azt mondta, ő nem volt ott a pénteki elnökségi ülésen, Brüsszelben pakolta össze irodáját és lakását. Megírta az elnökségnek, hogy nem tud ott lenni az ülésen, de nem jelezték , hogy dönteni fognak róla.

Értetlenül állok a döntés előtt – mondta.

(Forrás: HVG)

Szanyi Tibor „degenerálódó belterjes klub”-nak nevezte saját pártját

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük