E heti színház-segélykiálltás: “végveszélyben a Pécsi Harmadik!”

Mindennapossá vált, hogy a magyar vállalkozások sorra mondják be az unalmast, szinte profiltól függetlenül. Nincsenek ezzel másként a színházak sem, amik közül szerencsére a törzsközönségük jóvoltából néhány megmenekülni látszik. Az Átrium a példás összefogásnak és messze nem a kormány kultúrpolitikai döntésének köszönhetően levegőhöz jutott, de meddig lehet még ezt a terhet is áthárítani a szintén nehéz helyzetben lévő kultúrafogyasztókra?

Újabb kínai ittélő kereste meg Baranyi Krisztinát: “ők nem képviselnek minket, (…) valamennyi úgynevezett kínai társadalmi szervezet valójában a Kínai Kommunista Párt ügynökének tekinthető…”

Ahogy arról beszámoltunk a “kínai kolónia” nevében küldtek Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek levelet, melyben az javasolták, hogy “gondolja át az utca nevek által okozott és kialakult helyzet előnyeit és hátrányait és amennyiben lehetséges, a Kínát sértő változtatásokat módosítsák”. A polgármester válaszolt a megszólításra és közölte, hogy mielőtt az utca nevek megváltoztatása mellett döntött, már átrágta az ügyet. Aki az hitte, itt vége a történetnek, nagyot tévedett. Új, merőben más tartalmú levél érkezett….

Civil szervezetek kérik az Európai Bizottságot, hogy ne adjanak több pénzt a magyar kormánynak ameddig….

Több európai civilszervezet nyílt levélben fordult az Európai Bizottságot azt kérve, hogy ne adjanak több pénzt Magyarországnak ameddig a kormány nem vet gátat az országban az európai Uniós pénzeket is átszövő példátlan korrupciónak.

Szegény kis Pesti TV panaszai: “két hete szerződés és finanszírozás nélkül, teljes bizonytalanságban készítjük a Pesti TV tartalmait…”

Felülvizsgálta a Pesti TV költéseit a tulajdonos, ezért átszervezi a műsorgyártást – írja a Media1.hu. A lap emlékeztet, hogy a vizsgálatot még júliusban kezdeményezte a tévét működtető Progress Media Hungary Kft. társtulajdonosa, az Orbán-kormányhoz közeli médiavilág egyik kulcsszereplője, Vaszily Miklós – tudósított a HVG augusztusban.