Connect with us

Ez a nap

Így emlékezik a Die Presse Heller Ágnesre

Heller
Megosztás

Jó lenne  az „álszentek összeesküvése” helyett hasonló szellemben íródott visszaemlékezéseket olvasni az itthoni sajtóban is.  Heller Ágnes nem csak kiváló gondolkodó, de ember is volt, több erénnyel, mint hibával. 

Legyen könnyű neki a föld!

„Balaton parti nyaralása közben 90 éves korában meghalt a magyar filozófus, szociológus Heller Agnes. A tényt megerősítette a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), amelynek tagja volt, és aminek a nyaralójában halála idején nyaralt. A szemtanúkon alapuló hír szerint amit a magyar „444.hu” portál közölt elsőként ,a filozófus úszni ment, de nem tért már vissza.

Heller Ágnes a magyar marxista filozófus,  Lukács György  (1885-1971) tanítványa volt. Az 1956-os magyar népi felkelés után megkérdőjelezte az úgynevezett valódi létező szocializmust, amely magában foglalta a szovjet uralmat Kelet-Európában.

1977-ben a volt kommunista rezsim elnyomása után kivándorolt ​​Ausztráliába. 1986-tól New-Yorkban folytatta a tanítást.
Az 1989-es demokratikus változás után visszatért Magyarországra. A modern liberalizmus fontos és harcos hangjává vált. Határozott ellenfele volt   2010 óta, Orbán Viktor jobboldali, idegengyűlölő miniszterelnöknek és kormányának.

A kormányzati sajtó médiakampányainak egyik fő célpontja volt, ám ezekről ahogy a néhány éve megkísérelt „filozófusperről” is, amelyben a kutatási alapok pazarlásáért akarták lejáratni, kiderült, hogy alaptalanok.” Fejeződik be a Die Presse cikke

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Menyhártné Gerhát Mária

    2019.07.20 10:26 at 10:26

    Még , hogy idegenkezűség kizárva ! Ugyan ! Mennyi időt kellett őt figyelnie annak aki végrehajtotta ezt az alávaló cselekedetet ?! Mert , hogy nem véletlen volt az BIZTOS ! / Felcsúti juhász , Weisz Tamás ,/

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük