“Kedves Momentum! Személyemben elveszítetted az egyik szavazódat. Sajnálom. Én olyan alakulatra nem adom a voksomat, amelyiknek a nevében a Jobbik is szerepel.” /Egy olvasói vélemény/

Június 26-án, egy forró nyári napon

Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője, Szabó Bence, a Momentum debreceni elnökségi tagja és Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke történelminek nevezte a megállapodásukat. Közös polgármesterjelölttel, listával, egyéni jelöltekkel és programmal futnak neki az őszi önkormányzati választásnak. Azóta kiderült, hogy a Jobbik régi gárdájának oszlopos tagja, a jelenlegi frakcióvezető lesz az arca a szövetségnek. /Ajánlom figyelmükbe Kácsor Zsolt interjúját az illető úrral, ha valaki kéri, elküldöm./
A Momentum azzal a Jobbikkal lépett szövetségbe a helyi baloldal ellen, -mert ez bizony nem szólt másról szerintem- amelynek regionális főnöke a régi szép időkben a Debrecen városi szervezetük oszlopos tagja volt. Sok minden más mellett a nevéhez fűződik, hogy virágos jókedvében a vészkorszak zsidó áldozatainak emlékét gyalázta meg akkor, amikor az egyik cipőbe köpött.

Erről a “hőstettéről” maga számolt be:

Az Index szerint “Kulcsár Gergely jobbikos képviselő, egy néhány évről korábbról előkerült e-mail tanúsága szerint beleköpött a fővárosi Duna-parton található, a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe, ahogy arról mi is beszámoltunk.
Mindenkinek ajánlom, hogy ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, meg jön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be!” A portál akkor arról írt, hogy Kulcsárt a párt elnöke kérte – tehát magától nem tette meg-, tegyen látogatást az emlékműnél, Ezt Ő meg is tette, egy szál virággal a kezében. (Remélem nem közpénzből fizette a virágot a frakciója.)
/Forrás: index.hu, 2015. március 24/ “

Európában ez nem tartozik a bocsánatos bűnök közé,

egy ilyen tett után az érintett politikus jobb helyeken mehetett volna közmunkára. Nálunk nem így van, a volt országgyűlési képviselő, most regionális valamiként egyik “főembere” a pártnak.Kétlem, a gondolkodása bármit változott volna, arra sem emlékszem, hogy kiállt volna a nyilvánosság elé vezekelni.
De úgy látszik, a Momentum debreceni vezetői nem kényesek az orrukra, és a cipőköpködő polgártárssal fogtak össze a pár listás hely megszerzéséért. Mert nincs olyan botor ember Debrecenben, aki elhinné erről a trióról, hogy képesek lennének a Fideszt a városban legyőzni. Még annyit sem érhetnek így el, hogy akár egyetlen egyéni mandátumot szerezzenek a 23-ból.

Díszes alakulat, ha ők a jövő, ezer jaj ennek az országnak

Mert itt a városban feladták a küzdelmet, úgy vélekedem, az fontos nekik, hogy a kompenzációs listáról néhány emberük alamizsnát kapjon a Fidesztől. Látom Papp László polgármester arcát, ahogy röhögőgörcsöt kapott ettől a tekintélyesnek egyáltalán nem mondható alakulattól. Szerintem azóta is csak röhög, mert annyira piti az egész, hogy képtelenség komolyan venni. De ők legalább komolyan veszik saját magukat?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét