Juszt László: “Köszönjük neked Orbán Viktor, hogy tanulhatunk, ehetünk, élhetünk…”

A kormányzat már a szellemi pedofiliától sem riad vissza. Akárhogy is nézem a pénteken megszavazott törvény “a családok évében – miközben a gyermek az első”, a gyerekeken követ el szellemi erőszakot.

A törvény értelmében ugyanis

megszűnik a magántanulói státusz, ami rendkívül nehéz helyzetbe hozhatja a sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő gyerekeket.

Minimum 70 százalékban a Nemzeti alaptantervhez kell igazítani az alternatív iskolát tantervi struktúráját egy éven belül.

Eközben Orbán alaptalan Alaptörvényének X. cikk első pontja így fogalmaz:

“Magyarország biztosítja… a törvényben meghatározott keretek között a tanítás szabadságát.”

Vagyis papíron létezik a tanítás szabadsága,

de a valóságban már erőszakkal meg is szüntették. Csak az egy “igazságot”, például Schmidt Mária történelmét lehet tanítani az új nemzedékeknek.

Látszólag alkalmazkodik a törvény az alaptalan Alaptörvényhez. De ez csak úgy lehetséges, hogy az nem egyértelmű, mert igaz ugyan, hogy védi a “tanulás és a tanítás szabadságát”, de csak a “törvényben meghatározott keretek között”.

Ez pedig azt is jelenti,

hogy akár holnaptól a becsalt kétharmados parlamenti többség hoz egy törvényt, amely szerint minden iskolában, minden reggel, minden osztályban közös imával kell kezdeni a napot. Valahogy így:

“Köszönjük neked Orbán Viktor, hogy tanulhatunk, ehetünk, élhetünk…”

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük