“Szégyellje magát a plafon, hogy merészelt leszakadni amikor Orbán a mi vezérünk?” – fakadt ki egy kommentelő a gimnázium plafonszakadása kapcsán

Felháborodott kommentek követték a Pedagógusok Szakszervezete közösségi oldalára feltöltött hírt, ami szűkszavúan arról számolt be, hogy 2023 Magyarországán, ahol éppen mostanában derül ki, hogy a közszolgák a parlamentben mekkora bér- és költségtérítési emelést kapnak, milyen állapot uralkodik egy budapesti gimnáziumban. Jelezzük: az eset nem egyedi.

Read more

Ha Pintér miniszter olvasna Karácsonyt, valószínűleg megütné a guta – Napi Lendvaiság…

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípős irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az előző 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Lássuk vasárnapi gondolatát!

Read more

Családbarát nemzet vagyunk, vagy mifene – Köszönjük, Kedves Vezető, neked is boldog karácsonyt!

Mimagyarok amúgy nem is nagyon értjük ezt a betlehemi csillag, meg jászol dolgot. Biztos Brüsszel keze van a dologban. Nem értjük mondom, nem is igazán érdekel szinte senkit – ne hörögjön, drága. A számok makacs dolgok! – hogy is érthetnénk, mivel Európa egyik legkevésbé vallásos társadalma vagyunk. Mindannak ellenére is azok, hogy a Kedves Vezető lassan 0-24-ben pojácáskodik valami templom előtt.

Read more

Fűtés helyett tiltás – A katolikus gimnáziumban tényleg a gyerek az első?

Be kell látni, a hit sokféle dologra megoldás, de a hideg ellen nem sokat segít. Ezt egy szülő árulta el, hogy 15 fok volt múlt héten a kiskunmajsai katolikus gimnázium kollégiumi szobáiban és a tantermeiben is. A fürdőszoba falát beborította a penész, a kollégisták hősugárzókkal próbálnak melegedni.

Read more

… és nem állnak le: beszáll a kormány – 16 ezertől 388 ezerig fejenként- a rezsiköltségbe, de csak, ha bevett egyház a működtető

Nem sokkal azután, hogy egy november végi kormánydöntéssel az egyházi és nemzetiségi iskolák hit- és erkölcstantanárai is kaptak béremelést – pontosabban 2023-ra fejenként havi 61 ezer forint kiegészítő támogatást a „bérfejlesztés ellentételezéséhez”–, most újabb anyagi segítséget adnak az egyházi köznevelési és egészségügyi-szociális intézményeknek.

Read more

Pintér belügyér demokráciásat játszik: Ő kérdez, a diákok szülei válaszolhatnak – Mit lehet ezen nem érteni, miniszter úr?

Minden köznevelési intézményben tanuló gyermek szülei, gondviselői kitöltheti azt a kérdőívet, amelynek kérdései “az oktatásban leginkább érintettek véleményének megismerését célozzák” – közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI-vel.

Read more

Pin It on Pinterest