A DK át akarja vizsgáltatni a parlamenti szavazógépeket

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.

A trükkös szavazás napja

Oláh Lajos országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy december 12-én, amikor a parlament többek között a munka törvénykönyvének módosításáról döntött, a szavazógépek képviselői kártya nélkül is működtek. „Ez a trükkös szavazás napja volt” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kijelentette: amennyiben Kövér László visszautasítja a DK kérését és nem engedi auditáltatni a rendszert, akkor az annak beismerése, hogy csalni lehet a parlamenti szavazórendszerrel. Felmerül az a kérdés is, hogy eddig hányszor hibásodott meg a rendszer úgy, hogy arról az ellenzéki képviselők nem is tudtak – tette hozzá.

Az LMP és az európai zöldek

Oláh Lajost kérdezték arról, hogy Philippe Lamberts, az európai zöldek képviselőcsoportjának társelnöke kedden azt mondta az azonnali.hu nevű portálnak, hogy az Európai Zöld Párt európai parlamenti frakciója kizárja az LMP-t, amennyiben együttműködnek a Jobbikkal. Ha valakinek kizárástól kell félnie, az a Fidesz, hiszen látható, hogy a Sargentini-jelentés elfogadásakor a néppárti képviselők többsége a Fidesz ellen szavazott – mondta válaszként.

(Forrás: MTI)

Hasonló

DK: vonják vissza a Corvinus átalakításáról szóló javaslatot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük