Vadai Ágnes, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten, a szavazás előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, „egy agymosásra, félelemkeltésre és választási csalásra épülő illiberális hatalom nem lehet legitim, ezért Orbán Viktor sem lehet legitim miniszterelnök”.

[mnky_ads id=”10551″]

- Hirdetés -

Senki sem hivatkozhat népakaratra

Közölte, döntésük nem pusztán arról szól, hogy a DK szemben áll Orbán Viktorral. Ez a döntés arról szól – folytatta –, hogy a választás nem volt sem szabad, sem tisztességes, és ilyen helyzetben senki sem hivatkozhat a népakaratra.

[mnky_ads id=”10552″]

Szerinte minden hazugság, gyűlöletkeltés és fenyegetés az elmúlt hónapokban és években „ezért a napért volt”. Hozzátette: ezért tartották hazugságban az országot „migránsapokalipszissel riogatva”. Ezért hallgatták el a kormánypárti sajtóban az ország szisztematikus szétlopását. Ezért utaztatták ukránok tömegét a Fideszre szavazni és minden bizonnyal ezért történtek a csalások az április 8-i választáson – sorolta kifogásait.

Ez a hatalom nem legitim

Kijelentette, egy olyan országban, ahol a választási bizottság választási csalásokat fedez, a hatalom ne számítson arra, hogy a DK legitimnek fogja tekinteni.

Vadai Ágnes jelezte, a parlament ülésén bent lesznek.

Kérdezték arról, mit szólnak ahhoz, hogy az Országgyűlés alakuló üléséről távozóban egyházi vezetőket köptek le tüntetők. Vadai Ágnes azt mondta, nem helyes dulakodni, köpködni. Emlékeztetett arra, hogy pár évvel ezelőtt a DK elnökét is leköpték, azzal sem értettek egyet, és ezzel sem értenek egyet.

Volt kérdés arról, hogy a Direkt36 szerint útlevélcsalási ügyek miatt veszélybe került a magyar vízummentesség az Egyesült Államokban. A DK-s politikus szerint többször felhívták a figyelmet arra, hogy az egyszerűsített honosításoknál bűncselekmények fordultak elő.

Hozzátette: felül kell vizsgálni az összes eljárást, meg kell nézni, kik azok, akik valóban jogosultak az állampolgárságra, és kik voltak azok, akik csalással jutottak hozzá. Akik csalással jutottak az állampolgársághoz, azokat meg kell fosztani attól, akik pedig elkövették a csalást, azokat bíróság elé kell állítani – mondta.

(MTI)

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét