A Fidesz mindent elsöprő félelempolitikája miatt lemondott Ács polgármestere

Lakatos Béla egy Facebook-posztban jelentette be, hogy nyolc év városvezetés után lemond Ács város polgármesteri posztjáról.

A Fideszből korábban kilépett, függetlenként polgármesteri mandátumot nyert Lakatos az áprilisi választáson a Momentum színeiben indult és lett harmadik.Már májusban már utalt rá, hogy tarthatatlan a politikai helyzet a városban, most viszont ténylegesen le is mondott a tisztségéről. A posztban többek közt ezt írta:

„(…) elszomorít az, hogy a politikai támadások, az egyéni érdekek és sérelmek így tönkre tudják tenni egy fejlődő kisváros mindennapjait. Amikor egy települést már hátrányok érnek azért mert, vezetője határozottan kiáll a demokratikus értékek mellett, és a hivatali rendszer döntéseit a félelem légköre irányítja, nem a szakmaiság, az az ország elveszett ország”.

A 444-nek Lakatos, aki beszédet mondott májusban egy kormányellenes demonstráción, azzal magyarázta a döntését, hogy már annyira szorította a várost a Fidesz félelempolitikája, hogy a helyiek érdekében jobbnak látta félreállni:

„Ma a vidék Magyarországán hiába fejleszti az ember nyolc évig a várost, elmeszelik ha nem fideszes, és ki mer állni a hatalommal szemben”

Lakatos példaként arról beszélt, hogy a helyi Fideszből ketten is távoztak, mert a pártközponti akarat dacára sem akartak vele konfliktust vállalni, de a kilenc fős testületben így is többen – 4-5 ember – a Fidesz nyomás alatt vannak és ez olyan konfliktusokat szül, amik Ács város kárára vannak.

A 2011 óta előkészített vízelvezetőrendszer, továbbá a kerékpárútfejlesztés együttes 300 milliós terve is veszélybe van csak azért, mert a polgármester nem fideszes, de családját is folyamatosan érik támadások a kormánypárti sajtóban.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

Bréking!!!! Kossuth tér itt és most -Elegünk van skandálja a tömeg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük