Bús Balázs a budai vasököl – Mi meg vitatkozzunk, érveljünk nyugodtan, senkit nem érdekel

beerbike

Az idei nyár nem kedvezett a Sörbiciklik (Beer Bike-okat) üzemeltetőinek, nem bizonyult jó ötletnek ebben tartani a pénzüket. Eltekintve attól, hogy kinek mi a véleménye a turisták körében kedvelt járműnek, újabb vállalkozásformát sikerül kinyírni.

Bús is ott főnök, ahol tud

Mint arról beszámoltunk, több belvárosi kerület előbb ébredt óbudai kollégájánál és már le is számolt a segway (önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású közlekedési eszköz), az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard (önegyensúlyozó elektromos roller), a sörbike (négykerekű, többszemélyes “kocsmabicikli”) és a riksa üzemeltetőivel és járműveikkel.

Óbuda csütörtökön dönt – van kétség?

Búsék közleményt adtak ki sörbringa-ügyben:

“Péntektől már Óbudán is tiltott lehet a sörbiciklizés

Az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz és személyesen Bús Balázs polgármesterhez a Hajógyári-szigeten hirtelen, tucatjával megjelenő sörbiciklisekkel kapcsolatban. Mint ismeretes több belvárosi kerületből kitiltották az elmúlt napokban ezt a járművet és a hozzá kapcsolódó tevékenységet. Az úgynevezett Beer Bike-ozók a kerület egyik pihenő övezetében a pedállal hajtható sörbiciklin italozva, hangoskodva, több esetben obszcén kifejezésekkel zavarták a békésen sétálók, vagy éppen a játszótéren tartózkodó kisgyermekes szülők nyugalmát.

Bús Balázs polgármester a bejelentések nyomán, az áldatlan állapotok megfékezésére még a mai napon arra kérte a hivatal jegyzőjét, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét, jogszabályi hátterét, hogyan lehetne ezt a nem kívánt jelenséget a most készülő közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletbe beilleszteni.

A rendelet-tervezet ezen része, a polgármester javaslatára helyi szabályszegésnek minősítené és 50-200 ezer forint helyszíni bírsággal szankcionálná a sörbicikli hajtóit, illetve azt, aki a haladáshoz segítséget nyújt, továbbá azokat a kölcsönzőket, bérbeadókat, azaz cégeket, amelyek bizonyíthatóan nem tájékoztattak előzetesen, írásban a helyi tilalomról.

A rendelet-tervezet egésze ugyan szeptember 30-áig véleményezhető, de az erre vonatkozó rész már a 2018. 07. 12-i, azaz a csütörtöki rendkívüli testületi ülésen elfogadásra kerülhet a képviselők szavazatai alapján és másnap hatályba is léphet.”

Így görög le (egyre lejjebb) az orbáni arrogancia. Egyik napról a másikra betilt, megbélyegez, összehív, utasít. Mi meg vitatkozzunk, érveljünk pro és kontra nyugodtan, senkit nem érdekel. Ök már döntöttek és pont!

2018 nyerőgépe a riksa, a sörbike,a segway, a hoverboard? – Kitiltották a belvárosból, de meddig?

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
Orbánig ér a Microsoft-botrány

Gigabírság elé nézhet a Microsoft, mert magyar viszonteladói sokszor fölösleges kormányzati szoftverbeszerzéseken segítették Orbán vejének gazdagodását. Az amerikai tulajdonú Politico...

bulinegyed
Bulinegyed

Az Alkotmánybíróság (Ab) visszautasította az erzsébetvárosi vigalmi negyed nyitva tartásával kapcsolatos helyi népszavazási kezdeményezés ellen benyújtott alkotmányjogi panaszt szerdán közzétett...

Összefogás nélkül nem lesz kormányváltás

A demokratikus ellenzék összefogásának fontosságát hangsúlyozták a felszólalók az MSZP országgyűlési választási programjának miskolci ismertetőjén hétfőn. 2018-ban a társadalmi felemelkedés...

Bezár