Bús Balázs a budai vasököl – Mi meg vitatkozzunk, érveljünk nyugodtan, senkit nem érdekel

Az idei nyár nem kedvezett a Sörbiciklik (Beer Bike-okat) üzemeltetőinek, nem bizonyult jó ötletnek ebben tartani a pénzüket. Eltekintve attól, hogy kinek mi a véleménye a turisták körében kedvelt járműnek, újabb vállalkozásformát sikerül kinyírni.

Bús is ott főnök, ahol tud

Mint arról beszámoltunk, több belvárosi kerület előbb ébredt óbudai kollégájánál és már le is számolt a segway (önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású közlekedési eszköz), az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard (önegyensúlyozó elektromos roller), a sörbike (négykerekű, többszemélyes “kocsmabicikli”) és a riksa üzemeltetőivel és járműveikkel.

Óbuda csütörtökön dönt – van kétség?

Búsék közleményt adtak ki sörbringa-ügyben:

“Péntektől már Óbudán is tiltott lehet a sörbiciklizés

Az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz és személyesen Bús Balázs polgármesterhez a Hajógyári-szigeten hirtelen, tucatjával megjelenő sörbiciklisekkel kapcsolatban. Mint ismeretes több belvárosi kerületből kitiltották az elmúlt napokban ezt a járművet és a hozzá kapcsolódó tevékenységet. Az úgynevezett Beer Bike-ozók a kerület egyik pihenő övezetében a pedállal hajtható sörbiciklin italozva, hangoskodva, több esetben obszcén kifejezésekkel zavarták a békésen sétálók, vagy éppen a játszótéren tartózkodó kisgyermekes szülők nyugalmát.

Bús Balázs polgármester a bejelentések nyomán, az áldatlan állapotok megfékezésére még a mai napon arra kérte a hivatal jegyzőjét, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét, jogszabályi hátterét, hogyan lehetne ezt a nem kívánt jelenséget a most készülő közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletbe beilleszteni.

A rendelet-tervezet ezen része, a polgármester javaslatára helyi szabályszegésnek minősítené és 50-200 ezer forint helyszíni bírsággal szankcionálná a sörbicikli hajtóit, illetve azt, aki a haladáshoz segítséget nyújt, továbbá azokat a kölcsönzőket, bérbeadókat, azaz cégeket, amelyek bizonyíthatóan nem tájékoztattak előzetesen, írásban a helyi tilalomról.

A rendelet-tervezet egésze ugyan szeptember 30-áig véleményezhető, de az erre vonatkozó rész már a 2018. 07. 12-i, azaz a csütörtöki rendkívüli testületi ülésen elfogadásra kerülhet a képviselők szavazatai alapján és másnap hatályba is léphet.”

Így görög le (egyre lejjebb) az orbáni arrogancia. Egyik napról a másikra betilt, megbélyegez, összehív, utasít. Mi meg vitatkozzunk, érveljünk pro és kontra nyugodtan, senkit nem érdekel. Ök már döntöttek és pont!

2018 nyerőgépe a riksa, a sörbike,a segway, a hoverboard? – Kitiltották a belvárosból, de meddig?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük