Bulvár
A grincsfa nem csak a lakás dísze, karácsonyi süti is lehet belőle!
A grincsfa az idei év kedvence, sokan díszítik vele az otthonukat. Mivel ennyire népszerű, akár süteményként is el lehet készíteni, remekül mutat az ünnepi asztalon. Az elkészítése nem nehéz, csak egy kis kreativitásra lesz szükség hozzá.
Ingujjat felgyűrni, kezdjük….
Kicsi tortaformában süssünk egy – két piskótát, attól függően mekkora grincsfát szeretnénk készíteni. A piskótához zöld ételfestéket is keverhetünk, hogy még tökéletesebb legyen. Készítsünk vajkrémet, amit zöld ételfestékkel színezünk. Akár mascarpone krémet is készíthetünk, ehhez csak mascarpone, porcukor, vaníliaaroma és zöld ételfesték szükséges. Már csak egy kis polisztirolra, fogpiszkálóra és fóliára lesz szükséged.
Ha mindent előkészítettél,
akkor állítsd össze a tortát, a videóban láthatod, hogyan kell. Nem az a lényeg, hogy milyen a piskóta, vagy a krém, ízesíts mindent úgy, ahogy szereti a család. Meríts ihletet a videóból és készíts egy különleges grincsfa sütit, hogy még különlegesebb legyen az ünnep.
Egy kis segítség…
Vajkrém:
Fél kg cukrot 2 dl vízzel főni teszünk, és a habot állandóan leszedve, az edény oldalát több ízben összemosva (lásd: cukorfőzés), lágy fondánsűrűségre (IV. sűrűségi fok) főzzük. Ha a kellő sűrűséget elértük, tehát a belemártott főzőkanál nyeléről levett cukorból nagyon lágy golyót tudunk formálni, azonnal elvesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük. Most fél kg vajat habüstben habverővel nagyon habosra kikavarunk, és a kihűlt cukrot nagyon vékony sugárban folytonos keverés közben belecsurgatjuk a kikavart vajba. Minél tovább keverjük a habverővel, a krémbe annál több levegőt viszünk bele, tehát annál könnyebb lesz. Ebből az alapkrémből megfelelő ízesítő anyagokkal a krémek egész skáláját készíthetjük el.
Piskóta:
Hozzávalók:
6 tojás
15 dkg darált dió
30 dkg liszt
30 dkg cukor
9 evőkanál víz
1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral simára keverjük, a vizet lassanként keverjük bele. Majd a lisztet és a sütőport is beledolgozzuk. Mikor a massza csomómentes, beleforgatjuk a habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a piskóta összeeshet!
Ki is a Grincs?
Mostanra lassan feledésbe merül, hogy ki is a Grincs. Nos ő nem más mint egy csúnya, gonosz, zöld teremtmény, akinek egyetlen érzése a karácsony gyűlölete, és semmi sem fontosabb neki mint annak tönkretétele.
Arra már csak a reklámpszichológusok tudnának választ adni, hogy miként lett belőle, a karácsonyok kedvenc figurája.
Szerző
4 Comments
Leave a Reply
Leave a Reply
Friss
- Örizetben a bombafenyegető!
- Lehetek más véleményen, Cornstein úr?
- Pénteken ismét bombariadó volt több iskolában is
- Az alulinformált miniszter, Hankó Balázs esete a Magyar Színházi Társasággal
- Péntek reggeli igehirdetés – Orbán csakúgy, mint máskor
- Hidvéghi parlamenti államtitkár úr, az a gáz, hogy az internet nem felejt, a hablatyát egyszer megtalálhatja az unokája….
- Unalmas… na az biztosan nem lesz! – Horoszkóp az év 5. hétvégéjére
- Hankó miniszter-közszolga: a Bokros-csomag és a ‘Ratkó-dédunokák’ meg nem születése okán nincs elég kisded Magyarországon
- Lázár János pikírten Rákosrendező-ügyben: a kormánynak az a fontos, hogy a budapestieknek jó legyen
- Bajnai Gordon: akiket érdekelnek a tények és persze a saját lelki higiéniám érdekében 3 állítás
Jayson Jondrow
2024.11.26 10:39 at 10:39
I precisely wished to thank you so much once more. I’m not certain the things that I could possibly have carried out without the entire smart ideas provided by you regarding such problem. Certainly was the scary dilemma in my opinion, nevertheless taking a look at the skilled technique you processed it made me to leap for happiness. I am just happy for your help as well as hope that you find out what a great job you were providing instructing the others thru your web site. I am certain you’ve never come across all of us.
Link istatistikleri
2024.12.14 14:29 at 14:29
The very core of your writing whilst sounding reasonable originally, did not settle well with me personally after some time. Somewhere within the paragraphs you managed to make me a believer but just for a very short while. I however have got a problem with your jumps in logic and one would do well to help fill in those gaps. When you can accomplish that, I could undoubtedly be fascinated.
raja botak
2025.01.13 09:44 at 09:44
Hello! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you
car rental
2025.01.29 11:01 at 11:01
Hello there, simply was aware of your weblog thru Google, and located that it’s really informative. I am going to watch out for brussels. I will be grateful for those who continue this in future. Lots of folks might be benefited from your writing. Cheers!