Bulvár
A grincsfa nem csak a lakás dísze, karácsonyi süti is lehet belőle!
A grincsfa az idei év kedvence, sokan díszítik vele az otthonukat. Mivel ennyire népszerű, akár süteményként is el lehet készíteni, remekül mutat az ünnepi asztalon. Az elkészítése nem nehéz, csak egy kis kreativitásra lesz szükség hozzá.
Ingujjat felgyűrni, kezdjük….
Kicsi tortaformában süssünk egy – két piskótát, attól függően mekkora grincsfát szeretnénk készíteni. A piskótához zöld ételfestéket is keverhetünk, hogy még tökéletesebb legyen. Készítsünk vajkrémet, amit zöld ételfestékkel színezünk. Akár mascarpone krémet is készíthetünk, ehhez csak mascarpone, porcukor, vaníliaaroma és zöld ételfesték szükséges. Már csak egy kis polisztirolra, fogpiszkálóra és fóliára lesz szükséged.
Ha mindent előkészítettél,
akkor állítsd össze a tortát, a videóban láthatod, hogyan kell. Nem az a lényeg, hogy milyen a piskóta, vagy a krém, ízesíts mindent úgy, ahogy szereti a család. Meríts ihletet a videóból és készíts egy különleges grincsfa sütit, hogy még különlegesebb legyen az ünnep.
Egy kis segítség…
Vajkrém:
Fél kg cukrot 2 dl vízzel főni teszünk, és a habot állandóan leszedve, az edény oldalát több ízben összemosva (lásd: cukorfőzés), lágy fondánsűrűségre (IV. sűrűségi fok) főzzük. Ha a kellő sűrűséget elértük, tehát a belemártott főzőkanál nyeléről levett cukorból nagyon lágy golyót tudunk formálni, azonnal elvesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük. Most fél kg vajat habüstben habverővel nagyon habosra kikavarunk, és a kihűlt cukrot nagyon vékony sugárban folytonos keverés közben belecsurgatjuk a kikavart vajba. Minél tovább keverjük a habverővel, a krémbe annál több levegőt viszünk bele, tehát annál könnyebb lesz. Ebből az alapkrémből megfelelő ízesítő anyagokkal a krémek egész skáláját készíthetjük el.
Piskóta:
Hozzávalók:
6 tojás
15 dkg darált dió
30 dkg liszt
30 dkg cukor
9 evőkanál víz
1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral simára keverjük, a vizet lassanként keverjük bele. Majd a lisztet és a sütőport is beledolgozzuk. Mikor a massza csomómentes, beleforgatjuk a habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a piskóta összeeshet!
Ki is a Grincs?
Mostanra lassan feledésbe merül, hogy ki is a Grincs. Nos ő nem más mint egy csúnya, gonosz, zöld teremtmény, akinek egyetlen érzése a karácsony gyűlölete, és semmi sem fontosabb neki mint annak tönkretétele.
Arra már csak a reklámpszichológusok tudnának választ adni, hogy miként lett belőle, a karácsonyok kedvenc figurája.
Szerző
Friss
- Már megint naivságunk áldozatai lettünk: felkészültek az illetékesek a havazásra
- Barátsághoroszkóp, itt és most
- Hull a hó és ez most (állítólag) nem érte váratlanul az illetékeseket – Mit jósol mára Pártai Lucia + orvosmeteorológia
- A Millenáris könyvfesztivál-mentes övezetté vált: 2025-ben nem engedi be az eseményt
- Juszt László heti matekja: az aktuális kormányadósság főszáma cirka 150.000.000 Euro
- 70.- forint/magyar kopf – Krausz Gábor segítséget kér
- Emberek, Orwell az 1984-et figyelmeztetésnek szánta, nem forgatókönyvnek
- Lebukott a hárommilliárdos számlagyár
- Orbán Viktor: Nem elég már oldalvizezni
- Elfüstölt egy villamos – Óriási közlekedési káosz Budapesten