Bulvár
A grincsfa nem csak a lakás dísze, karácsonyi süti is lehet belőle!
A grincsfa az idei év kedvence, sokan díszítik vele az otthonukat. Mivel ennyire népszerű, akár süteményként is el lehet készíteni, remekül mutat az ünnepi asztalon. Az elkészítése nem nehéz, csak egy kis kreativitásra lesz szükség hozzá.
Ingujjat felgyűrni, kezdjük….
Kicsi tortaformában süssünk egy – két piskótát, attól függően mekkora grincsfát szeretnénk készíteni. A piskótához zöld ételfestéket is keverhetünk, hogy még tökéletesebb legyen. Készítsünk vajkrémet, amit zöld ételfestékkel színezünk. Akár mascarpone krémet is készíthetünk, ehhez csak mascarpone, porcukor, vaníliaaroma és zöld ételfesték szükséges. Már csak egy kis polisztirolra, fogpiszkálóra és fóliára lesz szükséged.
Ha mindent előkészítettél,
akkor állítsd össze a tortát, a videóban láthatod, hogyan kell. Nem az a lényeg, hogy milyen a piskóta, vagy a krém, ízesíts mindent úgy, ahogy szereti a család. Meríts ihletet a videóból és készíts egy különleges grincsfa sütit, hogy még különlegesebb legyen az ünnep.
Egy kis segítség…
Vajkrém:
Fél kg cukrot 2 dl vízzel főni teszünk, és a habot állandóan leszedve, az edény oldalát több ízben összemosva (lásd: cukorfőzés), lágy fondánsűrűségre (IV. sűrűségi fok) főzzük. Ha a kellő sűrűséget elértük, tehát a belemártott főzőkanál nyeléről levett cukorból nagyon lágy golyót tudunk formálni, azonnal elvesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük. Most fél kg vajat habüstben habverővel nagyon habosra kikavarunk, és a kihűlt cukrot nagyon vékony sugárban folytonos keverés közben belecsurgatjuk a kikavart vajba. Minél tovább keverjük a habverővel, a krémbe annál több levegőt viszünk bele, tehát annál könnyebb lesz. Ebből az alapkrémből megfelelő ízesítő anyagokkal a krémek egész skáláját készíthetjük el.
Piskóta:
Hozzávalók:
6 tojás
15 dkg darált dió
30 dkg liszt
30 dkg cukor
9 evőkanál víz
1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral simára keverjük, a vizet lassanként keverjük bele. Majd a lisztet és a sütőport is beledolgozzuk. Mikor a massza csomómentes, beleforgatjuk a habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a piskóta összeeshet!
Ki is a Grincs?
Mostanra lassan feledésbe merül, hogy ki is a Grincs. Nos ő nem más mint egy csúnya, gonosz, zöld teremtmény, akinek egyetlen érzése a karácsony gyűlölete, és semmi sem fontosabb neki mint annak tönkretétele.
Arra már csak a reklámpszichológusok tudnának választ adni, hogy miként lett belőle, a karácsonyok kedvenc figurája.
Szerző
2 Comments
Leave a Reply
Leave a Reply
Friss
- Ezt nevezzük mi népvándorlásnak – Több mint 100 millió amerikai kel útra a napokban
- Ujhelyi István: amikor a valóság nem kopogtat többet, hanem egyszerűen berúgja az ajtót
- Vasárnapi (cseppet sem) ünnepélyes gondolatok egy pici országból
- Vidéki prókátor: Lázár, a Fidesz Gyurcsánya?
- Szanyi Tibor: kracsun = karácsony? – Úgy látszik, a jó hírek csak nem akarnak Orbánhoz kötődni
- Készülj a karácsonyra – 5 jótanács: így díszítsd az otthonod
- Orbán Viktor szerint “Brüsszel” Magdeburgot akar csinálni Magyarországból
- Időjárás, ma havazik, de mi lesz karácsonykor?
- Vasárnapi horoszkóp két nappal karácsony előtt
- Jobb félni? – Nemcsak rendőrök, de civilruhások is figyelnek
Jayson Jondrow
2024.11.26 10:39 at 10:39
I precisely wished to thank you so much once more. I’m not certain the things that I could possibly have carried out without the entire smart ideas provided by you regarding such problem. Certainly was the scary dilemma in my opinion, nevertheless taking a look at the skilled technique you processed it made me to leap for happiness. I am just happy for your help as well as hope that you find out what a great job you were providing instructing the others thru your web site. I am certain you’ve never come across all of us.
Link istatistikleri
2024.12.14 14:29 at 14:29
The very core of your writing whilst sounding reasonable originally, did not settle well with me personally after some time. Somewhere within the paragraphs you managed to make me a believer but just for a very short while. I however have got a problem with your jumps in logic and one would do well to help fill in those gaps. When you can accomplish that, I could undoubtedly be fascinated.