Hadházy: Nem az ellenzéki pártokat, vagy Kispestet támadom, hanem a korrupciót

Hadházy Ákostól megszokhattuk, hogy minden erejével azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmünket a körülöttünk zajló korrupciós ügyekre. Teszi ezt pártállástól függetlenül.

Az utolsó Kurrupcióinfó? Avagy hogyan kereshet valaki százmilliót Kispesten?

Ezzel a címmel posztolt Hadházy közösségi oldalán, amiben visszautal a polgármesterrel vívott csörtéjére, amiről a Városi kurír is beszámolt.

A cikk megjelenése után

megkereste szerkesztőségünket a kispesti jegyzőség munkatársa azzal a kéréssel, hogy adjunk helyt az Ő változatuknak is, amit mindkét e témában megjelent cikkünk esetében készséggel megtettünk. Hétfőn új szál vetődött fel. Hadházy Ákos közösségi oldaláról idézzük szöveg hűen a nóvumot, amit egyelőre a politikus is felvetésként írt le:

“Végül meg kell említeni még egy lehetséges bevételi forrást is a „politikusok” számára

Ehhez tudni kell, hogy a bankhiteleket a bank óriási pénzeket keres és ebből jutalékot szokott adni- természetesen titok, hogy kinek és mennyit. Lackner Csabának volt egy figyelemreméltó kijelentése azon a bizonyos videón: e szerint

annak ellenére vett fel az önkormányzat milliárdos hitelt, hogy 800 milliós tartaléka volt.

Ez valóban megtörtént, az egymilliárd forint hitel felvételéről a képviselőtestület 2017. június 22-én döntött, és valóban annak ellenére, hogy a költségvetésben volt 800 millió forint úgynevezett maradvány, vagyis olyan pénz, amit 2016-ban nem tudtak valamiért elkölteni, így szabadon felhasználható volt (a valóságban ez még jóval több is lett, de a pontos összeg mindig csak utólag derül ki).

A jegyzőkönyv tanúsága szerint

többen is rákérdeztek, hogy valójában mire kell ez az összeg, de Gajda Péter polgármester kitérő válaszokat adott, olyanokat mondott, hogy

Kispesthez nem vág hozzá a kormány minden évben 3-4 milliárd forintot, mint más kerületekhez vagy városokhoz.

Ami külön érdekes,

hogy ezt az egymilliárd forintot nem is tudták felhasználni 2017-ben, csak kevesebb, mint a felét költötték el, illetve 2018-ban sem fogyott el a keret, még az idei évre is áthúzódott. Valamiért mégis nagyon fontos volt, hogy felvegyék ezt a kölcsönt, amit aztán 20 évig fizethetnek vissza.

A Facebook-oldalamon rendszeresen tudósítani fogok az eltelt időről mindaddig, amíg a kispesti polgármester nem mond le.

Mert le kell mondania: ha tudott a lopásról, azért, ha nem tudott, azért. Ha nem teszi, a tisztességes párttársai és az egész ellenzék munkáját veszélyezteti!”

A bejegyzést teljes egészében ide kattintva olvashatják.

Cáfolat:

A kispest.hu oldalon az önkormányzat szinte azonnal reagált. Kíváncsian várjuk az általuk beígért cáfolatokat.

“A Hadházy Ákos képviselő úr honlapján megjelent állításokat Kispest Önkormányzata határozottan visszautasítja. Az ott leírt vádakat a következő napokban tételesen cáfolni fogjuk. Kispest Önkormányzata mindig a vonatkozó jogszabályok szigorú betartása mellett működött és működik jelenleg is. A valótlan állításokkal kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megtesszük.

Budapest, 2019. december 16.

Kispest Önkormányzata “

Becso

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük