Hadházy: Kispesten a helyzet változatlan? – durva tények a kispesti közétkeztetés tízmilliárdos “közbeszerzése” körül

“Lerágott csont”- A kispesti közétkeztetés tízmilliárdos “közbeszerzése” biztosan nem.

“Lerágott csont a Lackner ügy”,

mondta Fekete László, a 19. kerületi Költségvetési Bizottság elnöke a legutóbbi közgyűlésen. Én nem így gondolom. Egy ellenzéki politikusnak különös gonddal kell utánajárni a Lackner videókon elhangzott súlyos vádaknak. Ha ugyanis a volt szocialista képviselő által elmondottaknak csak a tizede is igaz és ennek Lackner kilépésén kívül semmilyen következménye nem lenne, az a tisztességes ellenzéki politikusok minden eddigi munkáját tönkreteszi.

A kormánypropaganda gépezet ugyanis két dolgot böfög vissza a Fidesz naponta kibukó mocskaira válaszul:

  • a) bevándorláspártisorosbérencmesterkedés
  • b) a másik oldal ugyanolyan, az is lopott és lopni fog.

Az első vádra csak azt mondhatjuk, hogy lónak a farát

A második állítás ellenkezőjét be is bizonyíthatjuk -bár nem lehet olyan párt, ahol ne lennének haszonlesők, de mi megmutatjuk, hogy a dolgoknak lehetnek következményei is. Éppen ezért vizsgálom az elmúlt hetekben a 19. kerület ügyeit Lackner állításának fényében. Vannak zavarba ejtő tények, amelyeket nyilvánosságra is fogok kapni, ha nem találok rájuk elfogadható választ. Van azonban egy nagyon sürgős ügy, ahol talán még azelőtt közbeléphetünk, mielőtt az elkövetés megvalósulna.

A holnapi napon a kispesti költségvetési bizottság azt tervezi, hogy

tíz (10!!!) évre, mintegy 10 milliárdos (!) üzlettel valódi verseny nélkül ismét koncesszióba adja a közétkeztetést.

A határozati javaslat és némi keresgélés alapján azonban a tények egészen durvák:

  • a “nyertest” EGYETLEN AJÁNLATBÓL “VÁLASZTJÁK” KI. Van ugyan még papíron két “ajánlattevő”, de ők le sem tették az ötmilliós biztosítékot. Papíron tehát volt “verseny”, a másik két “ajánlatot” azonban senki nem gondolta komolyan.
  •  nyertest, a Szakácstündér Kft-T EGY ÉVE ALAPÍTOTTA A BKV ELŐRE 24 ÉVES FOCISTÁJA által egy nappal azelőtt megvásárolt járóbeteg ellátó (!) cég (Csákó Gergő születési dátuma az Opten és az MLSZ honlapján  is megtalálható). A semmiből alapított cég tízmilliárdos főzést úgy kapja meg Kispesttől, hogy eddig csak Balmazújvárosban főzött pár hónapot- de valószínűleg azt is csak papíron, mivel egy valódi céggel, a Menzaminta Kft-vel konzorciumban “szolgáltattak”
  • a határozat azonban azt sugallja, hogy a focista cége valójában semmit nem fog csinálni: az ALVÁLLALKOZÓ UGYANAZ A CÉG (KLASSZ MENZA KFT) LESZ, AKI EDDIG IS FŐZÖTT KISPESTEN. (és akiről egy hasonló kőbányai beszerzésen “természetesen” kiderült, hogy M.Lőrinchez áll közel)

Mi történhet tehát, ha holnap a kispesti Bizottság elfogadja a határozatot?

A fideszes módinak megfelelően

  • a) verseny nélkül, egy ajánlatból választanak ki
  • b) egy kamucéget ami
  • c) M. Lőrinchez köthető (Ráadásul valójában eddig is ő szolgáltatott)

Verseny nélkül megbízást adni kamucégnek, a korrupció melegágya

(és enyhén fogalmaztam) A kispesti bizottság még dönthet úgy, hogy holnap nemet mond erre. Ha nem, akkor minden tisztességes ellenzéki politikust arcon köp. És nem csak Kispesten.

A gyalázatos határozati javaslat itt olvasható.

Forrás

megoszt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük