A harcos királynőnek "dolgozik" minden 007-es - eladva a filmipar koronagyémántja - Városi Kurír

Sorting by

×

A harcos királynőnek “dolgozik” minden 007-es – eladva a filmipar koronagyémántja

Nem sokkal azután, hogy a Disney kötelékébe került a nagy múltú 20th Century Fox, egy másik megavállalat, a szintén közismert és értékes MGM-et, a 007-es otthonát, szerezte meg magának.

Hirdetés

A harcos királynő jött, látott, győzött

Az Amazon 8,45 milliárd dollárt fizetett azért, hogy az 1924-ben alapított Metro-Goldwyn-Mayer az övé legyen – írja a Computerworld. Ezzel olyan filmsorozatok jogait szerezte meg, mint a James Bond, a Rózsaszín Párduc, a Rocky, a Poltergeist, vagy a Dr. Szöszi. A cég értékét az adósságokkal együtt korábban 5,5 milliárdra becsülték, az árat valószínűleg a James Bond sorozat verte fel. Az Amazon a lépéssel minden bizonnyal a Prime Video kínálatát szeretné bővíteni, és elég erős lépés lenne, ha hirtelen megjelenne az összes korábbi Bond film a felhozatalban.

Az Amazon csak a Whole Foods-ért fizetett többet 2017-ban, a szupermarketlánc 13,7 milliárdot ért meg a cégnek. (Üzletem.hu)

De ki is az a James Bond?

James Bond, más néven a 007-es ügynök egy kitalált brit kém, akinek a figuráját Ian Fleming író alkotta meg 1953-ban. Hőse nevét James Bond philadelphiai ornitológustól kölcsönözte

James Bond a brit hírszerzéssel foglalkozó ügynökség, az MI6 (Military Intelligence Section 6 – Katonai Hírszerzés 6-os részleg), ) nulla-nullás besorolású ügynöke. A cég fedőneve korábban Universal Exports volt.

A dupla nullás besorolású ügynököknek különleges engedélyük van: embert ölhetnek a küldetés sikerének érdekében, külön parancs nélkül, saját megítélésük alapján.

Fedőneve a „007-es”

Bond hátterét részben Fleming leírásaiból, részben a filmekben elhangzó utalások alapján lehet megismerni. Andrew Bond és Monique Delacroix gyermekeként született, apja egy skót fegyvergyár külterületi képviselője volt. Bond tizenegy éves korában vesztette el szüleit, amikor szakadékba zuhantak egy hegymászótúra során Chamonix közelében. Ezután nagynénje, Charmian Bond nevelte. Később Cambridge-ben tanult, majd a Brit Királyi Haditengerészetnél szolgált, s valamikor ezt követően vált belőle kém. Eredeti személyleírása szerinti magassága 183 cm, súlya 76 kg; testalkata karcsú, haja fekete, szeme kék. Jobb arcán függőleges sebhely látható, bár az első filmekben a sebhely a hátán van. Kitűnő sportoló, nagyszerű céllövő, bokszoló, értője a közelharcnak, mestere a késdobásnak. Az angol mellett németül és franciául beszél, illetve a filmekben néha más nyelveken is megszólal. A regényben erős dohányos, a filmekben idővel egyre ritkábban gyújt rá. Kedveli a szerencsejátékot, valamint mértékkel az alkoholt, és nagy hódolója a nőknek. A filmekben néha rövid időre mások bőrébe bújik, amúgy viszont mindig önmagát adja. Provokatív viselkedésű, s gyakran ironizál. (Wikipédia)

Kapcsolódó

 

007-es

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “A harcos királynőnek “dolgozik” minden 007-es – eladva a filmipar koronagyémántja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.