Connect with us

Budapesti hétköznapok

A jelzőlámpa is ember… – Berobbant a hőségben (?), egy férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett

A jelzőlámpa is ember... - Berobbant a hőségben (?) egy férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett
Megosztás

Berobbant egy jelzőlámpa alsó része a VI. kerületi Lövölde téren, az oszlopa égni kezdett, három ember pedig megsérült – tájékoztatta szerda este a rendőrség portálunkat is.

Olyanról már hallottunk, hogy egy cserép…, de a közlekedési lámpa?

Soproni polgármester közösségi oldalán írt a történtekről:

Az előzetes vizsgálatok alapján rövidzárlat miatt felrobbant egy jelzőlámpa a Lövölde téren. Egy könnyebb és egy súlyosabb sérültet a mentők ellátták, és a Honvéd kórházba szállították. A rendőrség eljárást indított az ügyben. A jelzőlámpákat kezelő Budapest Közút Zrt.-t arra kértem, hogy azonnali hatállyal vizsgálják át a kerületi jelzőlámpákat. Mihamarabbi jobbulást kívánok a sérülteknek!

A rendőrség szerint a berobbanás okát egyelőre nem tudni, jelenleg is adatokat gyűjtenek

A tüzet a katasztrófavédelem eloltotta, a három sérültet pedig a mentők vitték kórházba, írták. Az Országos Mentőszolgálat a sérültekről azt írta a Telexnek,

egy nő kisebb, egy férfi nagyobb kiterjedésű, súlyosabb égési sérüléseket szenvedett, a mentők őket sürgősségi osztályra szállították. Harmadik sérültről ők nem írtak.

A portál egy helyszínen tartózkodó olvasója így írta le a történteket:

„Egy erősebb robbanásszerű hangot hallottam, mintha egy nagy fémtárgy esett volna le. Az emberek a trolimegállóban azonnal körbevették a sérülteket segíteni nekik, a Lidl dolgozói pillanatokon belül nagy üveges vizeket, jeget, panthenolt vittek oda, két járókelő »lezárta« a helyszínt, hívták a mentőket, rendőröket, tűzoltókat. A Lidlben is elment az áram, azonnal kiürítették.”

Friss híreink!

klímaaktivista

Szerző