“El a kezekkel a tanároktól! De el a kezekkel a tiltakozó mozgalomtól is!” – A Jobbik nem tudja abbahagyni a Dk piszkálását

Amióta felállt a Jobbik új elnöksége, nagyjából azóta indult el a pártban az a folyamat, amit pestiesen szólva a DK folyamatos “zrikálásának” is nevezhetnénk. Persze Gyurcsányék sem hagyják magukat.

Repkednek a gyomrosok

A tanártüntetések mint civil kezdeményezések tiszteletben tartását kérte a DK-tól Ander Balázs, a Jobbik alelnöke szombat reggeli Facebook-bejegyzésében, arra reagálva, hogy a DK árnyékkormánya besegítene a tanártüntetések szervezésébe.

“El a kezekkel a tanároktól! De el a kezekkel a tiltakozó mozgalomtól is!”

Nincs azzal semmi baj, ha a pártok kinyilvánítják szolidaritásukat, ha a politikusok elmondják segítő elképzeléseiket, akár egy demonstráción, a tüntetők egyikeként. Viszont piócaként rátelepedni, valamint kisajátítani a pedagógusok és a diákok pártfüggetlen tiltakozási hullámát, több mint kontraproduktív – fejtette ki a jobbikos politikusa.

Orbán kottája?

A politikus szerint a DK felajánlásával szívességet tesz

“Orbán Viktor propagandagépezetének, amelyik gőzerővel igyekszik lejáratni a jogos követeléseken alapuló tiltakozó mozgalom hitelességét”.

Csak a vak nem látja, hogy mindez egyes egyedül a tudás- és értelmiségellenes, a nemzet napszámosait alattvalónak tartó hatalom érdekeit szolgálja, és a legnagyobb kárt maguknak az érintetteknek okozza – írta az országgyűlési képviselő.

“Áprilisban rajtunk, az ellenzéki összefogáson volt a sor. Most magunkat önző módon előre tolva, ne rontsuk a civilek esélyeit, hiszen ez a dolog nem rólunk, hanem az ő ügyükről szól”

Az árnyékkormány hatása

Amióta a DK bejelentette, hogy Dobrev Klára vezetésével megalakította árnyékkormányát, a többi pártól és ellenzéki csoportosulástól szinte folyamatosan kapja a támadásokat, így a jelenlegi közleménnyel nincs egyedül a Jobbik elég itt csak Márki-Zay Péter nem régen tett facebook bejegyzésére gondolni

„Dobrev Klára árnyékkormány-alakításával a DK az ellenzékiséget szeretné kisajátítani – kérdés, hogy ezt a Fidesz leváltása vagy hatalmon tartása érdekében teszi.”

(Képünk illusztráció)

Kapcsolódó

Friss!

 • Magyar György: két választás között a hatalom azt tesz, amit akar – szükség van a Civil Parlamentre
  Számtalan civil szerveződés létezik, amely küzd a kitűzött ki céljainak elérésért. A szervezetek között azonban minimális az együttműködés, a közös fellépés. Ezen segíthet egy olyan platform létrehozása, amely biztosítja az egyes szereplőknek az érdekeik összehangolását és hatékony artikulálását. Volt már kísérlet a kilencvenes években civil parlament létrehozására, és ma is több szakmai műhelyben dolgoznak hasonló projekten.
 • Így fenyegetnek ők! – 2021 év vége, Magyarország
  A Tanárok a Tanárokért közösség osztotta meg Facebook-oldalán azt a fenyegető levelet, amelyet a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára kapott Dr. Erős-Honti Zsolt igazgatótól, aki aláírásával egyértelműsítette, hogy egyetért, vagy legalábbis kapható arra, hogy közvetítse a Pintér-minisztérium döntését.
 • Mennyi lesz a januári nyugdíjemelés? – A PM válasza: még törpölünk rajta…..
  Szerintem, ha a pénztáraknál tapasztaltak alapján bárkit megkérdeznének az infláció alakulásáról, nagyjából mindenki betudná lőni 50-60, sőt esetenként 100% köré. A pénzügyminisztérium (PM) nem jár vásárolni, ők időt kérnek, hogy kiszámolják, hogy januárban az 5,2 százalékhoz képest mennyivel legyen magasabb a nyugdíjemelés.
 • Integritás Hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport alakult
  Mind a tíz civil helyet betöltötték, így létrejött az Integritás Hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a 21 tagú konzultatív testület december 13-án ülésezik először. A résztvevők a meghívóval együtt a napirendet és az ügyrendi javaslatot is megkapják, amit előzetesen véleményezhetnek – tették hozzá.
 • Indulhat a per az állam ellen a tanárhiány okán – véli a TASZ
  Lehetséges pert indítani a kirúgott tanárok és a tanárhiány miatt! Ha egy iskolában nincs elég vagy megfelelő végzettségű pedagógus, az sérti a tanulók oktatáshoz való jogát, emiatt pedig lehet perelni az államot – írta a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közösségi oldalán.