Megy a habverés Czeglédy Csaba és főleg az előrejelzések szerint várhatóan a közelgő választáson jó eredményre számító Demokratikus Koalíció körül. Kósa Lajos bejelentette, hogy még a mai napon kollégájával, Kocsis Mátéval közösen beadják a Lex Czeglédy névre keresztelt törvénymódosító javaslatukat a parlamentnek.

A düh oka

Czeglédy Csaba a DK EP-listájának utolsó helyén szerepel, az ellenzéki delegáltakkal felduzzasztott Nemzeti Választási Bizottság nem függesztette fel a mentelmi jogát, ami miatt Völner Pál igazságügyi államtitkár nekiment az NVB-nek. Az elnöknek azt írta, nem volt még példa arra, hogy köztörvényes bűncselekmény gyanúja esetén ne függesszék fel a mentelmi jogot.

Ez elfogadhatatlan, a bűnüldöző szervek munkáját nehezíti, és lehetővé teszi a gyanúsított számára, hogy bizonyítékokat tüntessen el, vagy az országból elszökjön.

Kósa szerint

A Fidesz szerint az ellenzék sorozatosan visszaél a képviselőjelölteknek járó mentelmi joggal, ezért törvénymódosító javaslatot, úgynevezett Lex Czeglédyt nyújtanak be még ma a parlamentnek

– mondta Kósa Lajos, a Fidesz korábbi frakcióvezetője a Pesti Srácoknak. A javaslat azt mondja ki, hogy az olyan büntetőügyben ne illesse meg mentesség a képviselőjelöltet, amely még a nyilvántartásba vétele előtt indult. Kósa szerint ugyanis az ellenzék most arra használja a választást, hogy

“egy bűnözőt menekítsenek ki a büntetőeljárás alól”.

Dobrev Klára, a DK listavezetője korábban a hvg.hu-nak azt mondta, nem akadályozzák a büntetőeljárást, mert az ügyészség befejezte a nyomozást, már vádat emeltek Czeglédy ellen. Dobrev szerint amúgy

a mentelmi jog május 26-ig szól, mielőtt valaki nagyon elájulna ettől. Sok esetben kiderült, hogy Czeglédy Csaba egy előre megkonstruált, koncepciós eljárás részese.

Az érintett is megszólalt

Czeglédy közösségi oldalán ennyit fűzött az esethez:

“Többen kértétek, hogy reagáljak Kósa Lajos és a Fidesz legfrissebb, egyébként erős hiszit jeleit mutató akciójára. Hát akkor íme: Egyrészt nagyon örülök, hogy végre a Fidesz is beletörődött, hogy nem fogok a kedvükben járni, és eszem ágában sincsen megszökni, másrészt hadd ne kelljen foglalkoznom a magyar politikatörténet egyik legbutább, de annál korruptabb szereplőjével, Kósa Lajossal, aki sajnos egyre inkább az időskori demencia jeleit mutatja. Egyébként pedig Lex Kósa kellene a bűnözők ellen, azzal többre mennénk.”

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét