A lovardában gyerekek nem, csak az államtitkár veje volt

Nyomozás indult a gyereknek, szakembereknek szánt lovasközpont miatt, ahol a hvg.hu csak Czerván György államtitkár vejét találta. A gyanú szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásról lehet szó. A NAV vizsgálja az ügyet. 

A fogathajtó bajnok sem mehet be

Költségvetési csalás gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a tápiószentmártoni lovasközpont ügyében a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága. Az erről szóló értesítés alapján annak gyanúja merült fel, hogy „a jóváhagyott céltól eltérően használtak fel” közpénzt. Ráadásul minősített esetről van szó, mert ezzel jelentős vagyoni hátrányt okozhattak.

A HVG április elején derítette ki, hogy az iskolások, lovas szakemberek képzésére állami és uniós támogatásból épített tápiószentmártoni lovas központot kizárólag Czerván György fideszes képviselő veje használja. Czerván a földművelésügyi tárca akkori államtitkáraként személyesen adta át Fazekas Sándor miniszterrel a  lovas képzőközpontot, amire 45 millió forint közpénzt költöttek.

Az ügyben ifjabb Bozsik József tett feljelentést, aki ebben a körzetben a Jobbik színeiben indult a választásokon, de nem sikerült bejutnia a parlamentbe, míg Czervánnak igen.

A lovas központba a hvg.hu váratlanul beállító riporterét nem engedték be, mikor ellenőrizni akarta a több szempontból is gyanús beruházást. A fogathajtó bajnok Bozsik József – akit szabályosan kizártak a lovas központból – ugyanis azt állította, hogy Czerván veje, ifjabb Galbács Ferenc közreműködésével „mindent úgy dobtak össze”. Vagyis arra az időre, amíg fel kellett szerelni a központot, odavittek különféle felszereléseket, amiket utána visszaadtak a tulajdonosoknak.

Lószolárium – kölcsönbe, az avatásra

A legjobb példa a drága tételnek számító lószolárium. Ezzel melegítik az értékes lovakat edzés után, nehogy megfázzanak. Papíron ilyen üzemel a tápiószentmártoni központban is, csakhogy a megnyitáskor itt látható darabot – állítja Bozsik József – egy kecskeméti lovardából egyszerűen kölcsönkérték, felfúrták a mennyezetre, majd miután lezajlott az átadás, visszavitték.

Ráadásul a számlák sem stimmeltek, erről részletesen itt olvashat tovább!

(Forrás: HVG)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük