A MABÉOSZ tud valamit? Na de az NDK….?

Klassz hely Terézváros. Az ember jártában-keltében felnézve egy ház falára, a múlt században – mit században, ezredben – találja magát! De mit keres az NDK zászlaja a Magyar Bélyeggyűjtők ( MABÉOSZ ) székházának falán?

Tippeket a szerkesztőségbe várjuk!

A leletet a 6.kerulet.blog.hu szúrta ki, íme:

“A német követség a Stefánia úton van, a német nagykövet rezidenciája a Gellért-hegyen; fogalmam sem volt, hogy mit keres egy német zászló a Szondi utca és a Vörösmarty utca sarkán található, gyönyörűnek nem mondható épületre, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének (MABÉOSZ) székházára. (Nos, az igazat megvallva arról sincs fogalmam, miből vesz egy bélyeggyűjtő-klub egy ilyen nagy székházat.).

Ahogy közelítek, látom: nem is egyszerűen német zászló lengedez az épületen, hanem a 28 esztendeje, 41 éves korában elhalálozott kommunista állam, a Német Demokratikus Köztársaság (röviden: NDK) kalapácsos, körzős zászlaja” – írta mai levelében a terézvárosi Boglárka. Hogy nem az ő furcsa látomásáról van szó, azt a kép is bizonyítja, amit készített.

Ha valaki tudja a megoldást, hogy kerül az NDK-s zászló a MABÉOSZ székházára, kérjük, tudassa az ittlakunk.hu révén a többi ittlakóval is! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük