Sorting by

×

A Magyar Honvédség öt oltóbuszt állított hadrendbe

Egy oltóbuszon tíz ember dolgozik és naponta százötven embert képesek beoltani.

Az oltóbuszok energiaellátását áramtermelő aggregátor segíti, tehát a jármű olyan helyen is rendelkezésre áll, ahol nem tud közvetlenül áramforráshoz csatlakozni.

Az oltás után automata permetbefúvásos rendszerrel fertőtlenítik a járművet. Az emberek beoltás után az izolációs, megfigyelő sátorban várakoznak.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Szolnokon az MH Béketámogató Kiképző Központban levő oltóbusznál, a határra induló katonák oltása közben tartott sajtótájékoztatót.

„Ma itt Szolnokon azokat a katonákat oltják be, akik a határon fognak szolgálatot teljesíteni, de természetesen nem csak a honvédeket fogják oltani az oltóbuszokkal, hiszen jövő héttől a lakosság átoltásában is részt fognak venni” – tájékoztatott a miniszterhelyettes.

Fotó: Tóth László/honvedelem.hu

Az oltóbuszok nemcsak a honvédség, hanem a lakosság beoltásában is részt vesznek majd a jövő héttől

Az államtitkár közölte: az oltóbuszok működtetésére ugyanaz az orvosi-egészségügyi protokoll vonatkozik, mint amit a lakosok az oltópontokon, a háziorvosoknál megszokhattak.

Több mint egymillió magyar ember kapta meg a koronavírus elleni védőoltást eddig, és ezzel Magyarország az Európai Unióban az átoltottságot tekintve a második helyen áll.

Németh Szilárd arra kért minden magyar állampolgárt, hogy oltassa be magát, mert a járványt csak így lehet “legyűrni”.

Forrás: honvedelem.hu/MTI

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.