A mauthauseni haláltábor és a migránsok – Ezek semmit nem szégyellnek

Dr. Galik Gábor, a Miniszterelnökség főosztályvezetője  beszédet mondott vasárnap a mauthauseni koncentrációs tábor felszabadulásának 73. évfordulóján a felső-ausztriai településen. Dr. Galik nem kímélte a megjelenteket, emelkedett hangulat ide, gyász oda, ő biztos, ami biztos, itt is az aktuális kormánypropagandát tolta.

Mindenki döbbenten figyelt

Dr. Galik Gábor, úgy is mint Magyarország hivatalos képviselője, a kötelező körök után csuklóból rápirított Európára, hogy itt lenne az idő visszatérni a zsidó-keresztény kultúra útjára, majd egy tűkanyarral rátért az orbáni kommunikáció fényezésére:

“Emlékeztetett arra, hogy Magyarország Kormánya ennek a felelősségnek a jegyében hozta meg korábban azokat a döntéseket, amelyek eredményeképpen Magyarország ma Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa, ahol senkinek nem kell tartania attól, hogy vallása, származása, világnézete miatt hátrányt kell szenvednie, vagy akár fizikai támadás érné.” (Forrás: Kormány.hu)

Csak néhány cáfolat, a teljesség igénye nélkül a közelmúltunkból:

Zsidó származása miatt vertek meg egy idős férfit Budapesten. A férfi állítása szerint hazafelé tartott, amikor belekötöttek, elgáncsolták, ütlegelni kezdték, közben hangoztatták, azért kapja, mert zsidó. (Index)

Szidalmazta Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit az utcán egy ismeretlen kedden – tájékoztatott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége  A közlemény:”a Magyarországot elöntő rasszista gyűlölethullám újabb megnyilvánulásának” nevezte, hogy egy ismeretlen odalépett az utcán a volt főrabbihoz, szidalmazta és azt mondta neki: “utálok minden zsidót”. A Mazsihisz vezetése és a rabbitestület az egész magyar zsidóság nevében elítélte a történteket, egyúttal szolidaritásra hívott mindenkit. Emellett arra kérték a döntéshozókat: tegyenek meg mindent, hogy “az ilyen és ehhez hasonló antiszemita inzultusok ne ismétlődhessenek meg”. (MAZSIHISZ/Index)

2016. szeptember 9-én a budapesti Szabadság téren vandál kezek feldúlták az Eleven Emlékmű mára világhírűvé vált tárgyegyüttesét, amit mi, magyar polgárok 2014. márciusában a német megszállási emlékmű ellen tiltakozva hoztunk létre személyes tárgyakból, dokumentumokból, emlékkavicsokból. (Kanadai Magyar Hírlap)

Megvertek egy kanadai rabbit az Árkád üzletházban szerdán, nem sokkal dél előtt – közölte a Tett és Védelem Alapítvány a közösségi oldalán, ahova képet is feltöltöttek az elkövetőről. Az ügyben már rendőrség is nyomoz. (24.hu)

Kapcsolódó

Fináli Gábor rabbi: örök macska-egér harc a vélt, vagy valós antiszemitákkal, amit nem nyerhetünk meg

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük