Kultúra
A McDonald’s titkos Big Mac receptje!
Sokan próbálják megfejteni a titkot, de általában csak „majdnem olyanra” sikerül! Próbálja ki, ezt a Big Mac-et a kóstolók zöme nem tudta megkülönböztetni a Mekiben vásárolttól.
Mi már többször kipróbáltuk és nem tudunk eleget enni belőle!
Hozzávalók:
- 2 szezámmagos zsemle
- 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 3 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál cukor
- néhány szelet savanyú uborka
- 1 szelet sajt
- 20 dkg darált marhahús
- 1 bögre apróra vágott salátalevél
- fél teáskanál fehérborecet
- só, bors
Elkészítés
A majonézt, a hagymát, a savanyú uborkát, a fehérborecetet és a cukrot összekavarjuk. A húst fűszerezzük és 2 gombócot formálunk belőle, majd a kezünkkel ellapítjuk, forró olajban kisütjük. A zsemléket kettőbe vágjuk és enyhén megpirítjuk. Az egyik zsemle alsó részét megkenjük a majonézes szósszal és halmozunk rá egy adag salátát, rátesszük az 1 szelet sajtot, majd a forró húspogácsát. A másig zsemle alsó részét rátesszük, megkenjük szósszal és megszórjuk salátával, teszünk rá pár szelet savanyú uborkát, majd befedjük a húspogácsával. A zsemle felső részét is rátesszük és már kész is!
A videó csak egy kiindulási pont. A szószba pickle relish kerül, ami nálunk nem kapható, ezt savanyú uborkával helyettesítjük. A legjobb, ha Cheddar sajtot használunk, de persze tetszés szerint készíthetjük. Kerülhetnek bele paradicsomszeletek is, feltuningolhatjuk amivel csak szeretnénk!
Ha kipróbálta és esetleg lenne ötlete a változtatásra, írja meg!
(forrás: bidista.com)
Honnan származik a hamburger?
„Vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy a megnevezés Németországból ered. Visszavezetik egy errefele ismeretes ételre, az úgynevezett Rundstück warm-ra is, ami egy zsömlébe helyezett sült marha-, vagy sertéshús szelet, amelyet egy tipikus szósszal kennek meg és mellé savanyú uborkát, illetve aszpikot esznek. Ennek egy klasszikus hamburgi alternatívája a fasírtos verzió. A receptje állítólag német bevándorlókkal került Amerikába, ahol aztán hamar elterjedt.
„Egy másik teória, hogy a Hamburger kifejezés Amerikából származik, méghozzá 1885-ben kelezkezett Eeire County búcsújában, a Buffalo közelében található Hamburg városban, New York államban. Itt volt a Menches testvéreknek egy lacikonyhájuk, ahol a sertéshús hiány miatt marhahússal kísérleteztek. A kísérlet eredményét aztán a helynév alapján Hamburgernek nevezték el. Ez a New York állam által hitelesnek elfogadott történet a Hamburger eredetéről, melynek külön szlogent is kreáltak. Ez így hangzik: „NEW YORK’S GIFT TO WORLD CUISINE, THE HAMBURGER”, ami nagyjából annyit tesz New York hozzájárulása a világ-étlaphoz” (Hamburger blog)
Grill-terasz a javából – Ez itt nem a fizetett hirdetés helye!
Szerző
Friss
- Hiába beszél nekünk Nagy Márton? – Eljött az igazság pillanata a lakossági állampapírpiacon
- Szankciókkal fenyegeti a bírókat a kormány új törvénytervezete
- Az MVM nem küld több számlát – Mielőtt euforikus hangulatba jönne: a papíralapúakról van szó
- A református egyház nagy üzlete a kegyelmi botrány farvizén
- Trump beintett: nem fogadja el az EU által felajánlott kölcsönös 0 százalékos vámot
- ‘Ami az arab milliárdosnak járt volna, az a budapestieknek is jár’ – írta jóelőre Lázár miniszter szemetelős felszólítására Karácsony Gergely
- Rendőri üzenet érkezett: ‘tüntetők akadályozzák a forgalmat…”
- Úgy tűnik, a Caramel családot végleg elveszítette a Fidesz
- A Trump-vám első áldozata: az angol Jaguar/Land Rover, a második: az Audi
- Tudta, hogy Szijjártó szerint Pressman diktálta a vámokat indokló amerikai jelentés Magyarországra vonatkozó részét?