Grill-terasz a javából – Ez itt nem a fizetett hirdetés helye!

A hétvégét barátaimmal töltöttem a sok minden nyűggel sújtott Pécsett. Nem mondom, van gond bőven, látszik is a városon, de most inkább valami jóról írnék. Valamiről, amire büszkék lehetnek a pécsiek, és ez többek között egy grill-terasz. 

Ez igen!

Jártuk a várost, Pécs külsőre szebb, mint valaha. Most éppen nagy a nyüzsgés is, nem csoda, dübörög a POSZT. A város – ellentétben a hétköznapok eléggé depressziós hangulatával – most éppen – divatos szóval élve – ezerrel pörög. Mi is így tettünk, nem csoda, hogy dél körül sajgó lábainkat rendezett mozgás látszatára kényszerítve létünk be az egykor Kultúrpark, ma N-Eozin névre hallgató grill-teraszra. Már a kapu mögött izgalmas meglepetés fogadja az érkezőt, 2015-ben Pécs végre méltó emléket állított a város emblematikus fiának, Angszter Józsefnek.

Angster3
Angszter József emlékmű

“Bérczi Zsófia (a 2012-ben elhunyt Angster József unokája)  tervezte  az öt méter magas és másfél méter széles, 46 rozsdamentes orgonasípból álló emlékművet,  mely egy hatalmas hófehér talapzaton áll. Az orgonasípok körül öt pad van, melyek valójában szerves részei az emlékműnek. A padok karfájába épített „dobozkát” megérintve a szoborban lévő hangszórókból különböző orgonaművek hallhatók, illetve interjúk, az Angster család tagjaival, orgonaépítőkkel, orgonistákkal.” (Forrás: Aranyosfodorka napjai)

Beljebb haladva egy csodálatos panorámájú, hangulatosan berendezett grill-teraszra érünk. Olyan hely ez, ahová még akkor is elmenne az ember, ha mint park és nem mint étterem működne. De azért így a jobb.

Hibátlan hely

Az étlap és az árak rendkívül barátságosak. A személyzet kedves, korrektek, és ami a fő: nem zavaró a jelenlétük. Szinte csak akkor vesszük észre őket, ha szükségünk van rájuk.

Az ételek a hamburgertől a tarjáig kiválóak voltak. A tányérok nincsenek agyoncsicsázva, olyan mintha otthon lennél, mondom “mintha”, mert ez egy ravasz, jól végig gondolt koncepció. Ha mégis hibát kellene találni az ebédben az is inkább bennünk volt, mert sajnos nekünk is csak egy gyomrunk van, ami elég gyorsan telik.

Kösz az élményt, de jó lenne mindig ilyen jókat írni Pécsről.

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük