Sokan próbálják megfejteni a titkot, de általában csak “majdnem olyanra” sikerül! Próbálja ki, ezt a Big Mac-et a kóstolók zöme nem tudta megkülönböztetni a Mekiben vásárolttól.

[mnky_ads id=”10551″]

Mi már többször kipróbáltuk és nem tudunk eleget enni belőle!

Hozzávalók:

[mnky_ads id=”10552″]

  • 2 szezámmagos zsemle
  • 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál cukor
  • néhány szelet savanyú uborka
  • 1 szelet sajt
  • 20 dkg darált marhahús
  • 1 bögre apróra vágott salátalevél
  • fél teáskanál fehérborecet
  • só, bors

Elkészítés

A majonézt, a hagymát, a savanyú uborkát, a fehérborecetet és a cukrot összekavarjuk. A húst fűszerezzük és 2 gombócot formálunk belőle, majd a kezünkkel ellapítjuk, forró olajban kisütjük. A zsemléket kettőbe vágjuk és enyhén megpirítjuk. Az egyik zsemle alsó részét megkenjük a majonézes szósszal és halmozunk rá egy adag salátát, rátesszük az 1 szelet sajtot, majd a forró húspogácsát. A másig zsemle alsó részét rátesszük, megkenjük szósszal és megszórjuk salátával, teszünk rá pár szelet savanyú uborkát, majd befedjük a húspogácsával. A zsemle felső részét is rátesszük és már kész is!

A videó csak egy kiindulási pont. A szószba pickle relish kerül, ami nálunk nem kapható, ezt savanyú uborkával helyettesítjük. A legjobb, ha Cheddar sajtot használunk, de persze tetszés szerint készíthetjük. Kerülhetnek bele paradicsomszeletek is, feltuningolhatjuk amivel csak szeretnénk!

Ha kipróbálta és esetleg lenne ötlete a változtatásra, írja meg!

(forrás: bidista.com)

Honnan származik a hamburger?

“Vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy a megnevezés Németországból ered. Visszavezetik egy errefele ismeretes ételre, az úgynevezett Rundstück warm-ra is, ami egy zsömlébe helyezett sült marha-, vagy sertéshús szelet, amelyet egy tipikus szósszal kennek meg és mellé savanyú uborkát, illetve aszpikot esznek. Ennek egy klasszikus hamburgi alternatívája a fasírtos verzió. A receptje állítólag német bevándorlókkal került Amerikába, ahol aztán hamar elterjedt.

“Egy másik teória, hogy a Hamburger kifejezés Amerikából származik, méghozzá 1885-ben kelezkezett Eeire County búcsújában, a Buffalo közelében található Hamburg városban, New York államban. Itt volt a Menches testvéreknek egy lacikonyhájuk, ahol a sertéshús hiány miatt marhahússal kísérleteztek. A kísérlet eredményét aztán a helynév alapján Hamburgernek nevezték el. Ez a New York állam által hitelesnek elfogadott történet a Hamburger eredetéről, melynek külön szlogent is kreáltak. Ez így hangzik: “NEW YORK’S GIFT TO WORLD CUISINE, THE HAMBURGER”, ami nagyjából annyit tesz New York hozzájárulása a világ-étlaphoz” (Hamburger blog)

Kapcsolódó

Grill-terasz a javából – Ez itt nem a fizetett hirdetés helye!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét