A megszorítások nem mindenkire érvényesek - Orbán és a NER-lovagok kormányzati- és magángépekkel repkedtek a BL-döntőre - Városi Kurír

Sorting by

×

A megszorítások nem mindenkire érvényesek – Orbán és a NER-lovagok kormányzati- és magángépekkel repkedtek a BL-döntőre

Nem verte nagy dobra Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a súlyos, nagyjából 2000 milliárd forintos megszorító csomag bejelentése után nem sokkal már útban volt Párizsba, hogy a Stade de France VIP-páholyából nézze a Bajnokok Ligája 2022-es döntőjét Nicolas Sarkozy volt francia elnök társaságában. Az MTI pénteken csak annyit közölt, hogy Orbán Viktor aznap reggel találkozott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével. Arról azonban hallgattak, hogy a miniszterelnök szombat este részt vett a Bajnokok Ligája döntőjén.

Hirdetés

Egy fotó buktatta le a miniszterelnököt

Ez csak utólag, a rendezvény VIP-páholyról készült hírügynökségi fotókon tűnt fel. A sajtó érdeklődésére végül Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elismerte, hogy Orbán Viktor az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) meghívására volt jelen Párizsban, majd a francia fővárosból Brüsszelbe utazott tovább az Európai Tanács rendkívüli ülésére. Egyelőre a Miniszterelnökség nem válaszolt arra, hogy pontosan mivel utazott a miniszterelnök a rangadóra és pláne, hogy mennyibe került ez az adófizetőknek.

A kormányzati luxusgép csütörtökön délben szállt fel Budapestről

Egyes beszámolók szerint esélyes, hogy az óránként milliós nagyságrendű üzemeltetési költségű kormányzati luxusrepülőgép, a 606-os hívójelű Falcon Dassault 7x szállította a miniszterelnököt meccset nézni. Az Alfahír portál kiszúrta, a kormányzati luxusgép csütörtökön délben szállt fel Budapestről.

Orbán a döntőn sem volt egyedül

Az Átlátszó szerint a NER-elitből más is luxusrepülőgéppel mehetett meccset nézni, mivel szombaton a rendszer oligarchái (illetve Orbán Viktor) által gyakran használt OE-LEM lajstromjelű gép is felszállt Párizsból, majd Budapestre repült vissza, szintén milliókért.

Írta meg a Népszava.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.