Connect with us

Kerítésen innen

A Mészáros-Pintér duónak hála, nem fáznak a rendőreink – Kánikulában sem működtetik a légkondit és melegvíz is csak néhanapján van – Frissítve!

A Mészáros-Pintér duónak hála, nem fáznak a rendőreink - Kánikulában sem működtetik a légkondit és melegvíz is csak néhanapján van
Megosztás

2021 októberében volt friss hír, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. tájékoztatása szerint az Opus közvetett tulajdonában álló Hunguest Hotels nyerte a BRFK által nyáron, rendőrök elszállásolására kiírt közbeszerzést. Egy időben átlagosan 300, maximum 700 fő elhelyezésére kértek ajánlatot, maximum két ágyas, fürdőszobás szobákban tartós, életvitelszerű tartózkodás céljára. Az összesen 483 300 (valamint plusz 30 százalék opciósan lehívható) éjszakát a keret kimerüléséig, de legfeljebb négy év alatt használja fel a BRFK.

Kánikula ide, meg oda: tűrni kell!(?)

A Zsaruellátó Facebook-oldalon jelent meg egy poszt, amiből sokatmondó kör(kór!)képet kaphatunk arról, hogy mennyire becsüli meg a „szerv” a „talpasait”:

„A mai nap folyamán a Platánus Hotel recepcióján érdeklődtem afelől, hogy esetleg a klímát hajlandóak-e bekapcsolni, a hőségriadó miatt, mivel egy hosszú munkanap után szeretnének pihenni az itt lakó emberek.

A recepción dolgozó azt mondta, hogy a vezetőség továbbra se fogja és nem is tervezi bekapcsolni a klímát.

Vicces az egészben az, hogy a recepción 0-24 megy a klíma 16 fokra beállítva, úgy, hogy a hátsó ajtó tárva nyitva van. Tavaly is ugyanez volt, csak akkor egy ideig bekapcsolták.

Hány posztot kell kiírni még, hogy a vezetőség ne nézzen minket semmibe?!

De azért fizessenek ezért a helyért, ahol még kipihenni se tudja magát az ember.

Hab a tortán, hogy napokig nem volt melegvíz, majd mire végre megcsinálták(a kiirt időn túl jóval) megint elment a melegvíz, majd másnap már egyáltalán nem volt víz.

Erről is érdeklődtem lent a recepción amire azt a választ kaptam, hogy

fürödjek le a kapitányságon!

Szánalmas!!”

A hozzászólásokból…

„Na,ezt 90′-es években nem merték volna megcsinálni,az Üllői úti szállón rend volt.”

„Eskü nem értem. Hol dolgozol kolléga??? Hol???? Nem érted, hogy semmire sincs pénz!!!!! Nincs kézmosó, wc papír, mosogatószer!!! Nincs járműjavítàs, nincs semmi!!! Akkor hogy lenne klíma?!?!?! Plusz áramdíjat senki nem vállal be puszipacsura. Azt hiszed ettől lesz péz lóvéra?!? Dehogy lesz!!!”

„azért volt már rá példa hogy a nagy nyilvánosság elé tárt negatívumok kicsit helyrepofozták a vezetőség agyát… Bár én nem egy relatív zárt közösség face csoportjába küldtem volna be, hanem egy még nem M&M érdekeltségébe tartozó médium szerkesztőségébe!”

Frissítés!

06. 24-én tette hozzá a fentiekhez egy sorstárs:

Az egy dolog, hogy a központi klíma le lett kapcsolva minden szobában és egy éjszakás szolgálat után nem tudjuk a 8 négyzetméteren ketten összezárva kipihenni magunkat az elviselhetetlen 40 fokos szobában, de

olyan szinten megy a spórolás, hogy a lifteket is kikapcsolták már egy ideje tekintettel arra hogy “túl sok áramot fogyaszt.”

A legújabb “kibaszása” a hotel vezetőségének az állománnyal szemben, hogy

a platánus saját belső parkolóját nem használhatjuk. 2-300 kilométerekről utazunk ide elszakítva az otthonunktól, családunktól és nem állhatunk be az üresen álló belső udvarra, ki vagyunk kényszerítve a fizetős Elnök utcára, mert a “vezetőség így döntött”.

Nem tudom mi jöhet még…”

Csak úgy….

Szintén a 2021-es hír szerint a Hunguest Hotels nyertes ajánlata 700 főnek 3 105 000 forintért biztosítana szálláshelyet éjszakánként,

tehát egy főnek egy éjszakára 4435 forintot fizet a BRFK a szállodaláncnak.

A közbeszerzés legalább egy budai és legalább egy pesti szállodáról szólt. A Hunguest Hotel Griff Budapestje áll a budai oldalon, ez egy olcsóbb árfekvésű szálloda, azonban jelenleg épp felújítják, vendégeket nem fogad. Az érdeklődők a környéken két hotelben foglalhatnak szobát, az egyik a Fehérvári úton áll, a másik a Griffhez közelebb.

Előbbiben átlagosan 16 500 forintba kerül egy éjszaka egy kétágyas szobában, reggelivel. Utóbbi Baumgartner Zsolt autóversenyző érdekeltsége, de itt borsosabbak az árak, egy kétágyas szoba egy éjszakára átlagosan 32 ezer forintba kerül, reggeli nélkül.

A pesti oldalon egyértelmű a helyzet, itt a Hunguest a Népliget közelében álló Hotel Platánus nevű egysége a megoldás. Ez egy kicsit leromlottabb állapotú épület, itt alapból a rendőrségi munkavállalók elszállásolását oldják meg, de ettől még tartanak itt különféle rendezvényeket is. A Hunguest harmadik fővárosi egysége a Griff és a Platánus után egyébként a Hotel Millennium, itt egy kétágyas szoba egy éjszakára 20 590 forintért foglalható, ellátás nélkül.

Kapcsolódó

Szerző