Kék fény

A nevelőapát gyanúsítják a Diósjenőn holtan talált lány ügyében

Diósjenő

Tíz évvel ezelőtti ügy került újra terítékre, ami miatt pénteken nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök Diósjenőre. Egy évtizede két fiatal lány tűnt el, akiket azóta sem találták meg, pénteken azonban rábukkanhattak az egyik holttestére – írja a nool.hu.

Glöckl Ferenc, a település alpolgármestere, arról számolt be közösségi oldalán szombat délelőtt, hogy ásni kezdtek az egyik helyi családi ház kertjében, amihez egy diósjenői vállalkozó munkagéppel nyújtott segítséget.

– Információim szerint az egyik lány holttestét megtalálták. Ez egészen döbbenetes és lehangoló, azóta is a hír hatása alatt vagyok. A hivatalos rendőrségi közleményig semmi biztosat nem tudok mondani, ugyanis a napokban folytatják a keresést. Ez további lezárásokkal jár majd a Börzsönyi úton – emelte ki az alpolgármester.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai egy korábban elrendelt büntetőeljárásban 2022. július 1-jén Diósjenő településen nyomozási cselekményeket hajtottak végre.

A hatóság tagjai a rendelkezésre álló adatok alapján egy személyt őrizetbe vettek, akinek letartóztatása indítványozására tettek előterjesztést az ügyészségen.

Fájdalmasan rövid és megrázó életút rajzolódik ki a 2009-ben, tizenévesen eltűnt Nógrád megyei testvérpár ügye kapcsán

Már 2004 októberében – vagyis a szóban forgó eltűnés előtt négy és fél évvel – is felbukkant a Nógrád Megyei Hírlapban az egyik lány neve. Az újságba akkor rendőrségi körözés miatt került be egy fényképes cikk, mely az idősebb testvérről szólt.

„A rétsági rendőrkapitányság eltűnés miatt körözését rendelte el a képen látható Horváth Alexandra (született Budapest, 1990. 10. 30. anyja neve Csabai Ildikó) Diósjenő, Jókai u. 2. szám alatti lakosnak” – írta a megyei napilap.

A cikk az eltűnés előzményeivel kapcsolatos, megdöbbentő részletekkel folytatódott:

„A kislány október 20-án 15 óra 30 perckor barátjának öngyilkossága miatt ismeretlen helyre távozott, a felkutatására tett intézkedések eddig nem vezettek eredményre.”

Az eset folytatásáról nincs információ, az azonban bizonyos, hogy 2009 januárjában már ismét eltűntként kereste Alexandrát a rendőrség, ekkor már a testvérével, Krisztinával együtt.

Forrás: NOOL.hu

 

About Author

Szólj hozzá!